ОГЛАСНА ТАБЛА
COVID-19 ЗДРАВЉЕ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Užička „udarna pesnica“ u prvim borbenim redovima u beogradskim „Covid bolnicama“

Užice / Beograd – U ovim teškim danima epidemije, dok jedni tvrde kako je sve teorija zavere, drugi potvrđuju zvanične stavove a treći veruju u nešto treće, postoje i oni ljudi koji ne postavljaju pitanja vezana za virus KOVID 19 već svojim nesebičnim radom i požrtvovanošću izvršavaju sve zadatke koji su potrebni kako bi se najbolesniji spasili. Oni se nisu sakrili iza nečijih leđa, okrenuli glavu, pomerili u stranu,  oni se nalaze u prvim borbenim redovima!

Užička „udarna pesnica“ radi u takozvanim „Covid bolnicama“ na odeljenjima intenzinog lečenja, sa najtežim, životno ugroženim pacijentima na respiratorima. Rad u „crvenoj zoni“ podrazumeva veliki rizik od zaraze, tako da se koristi kompletna oprema, skafanderi, naočare, duple maske, viziri… U pitanju je uskostručan posao koji zahteva maksimalnu koncentraciju jer i najmanja nepažnja može dovesti do infekcije virusom Covid 19.

U KBC „Dragiša Mišović“: radili su i rade anesteziolozi (doktori): Rade Mijailović, Danijela Božović, Danijela Radović, Željana Čučković, Marina Gojgić, Ivana Bacotić, Branko Tešović, Violeta Dragićević, Danijela Popović, Nenad Đedović, Rade Slović.

U KBC „Zvedara“: anestetičari: Periša Petrić, Nikola Ćosić, Danijela Glavonjić, Bojana Blagojević, Radojka Stanić

U KBC „Zemun“: Darko Jovanović, Ana Lončarević i Ivana Didanović

 

Za naš portal anestetičar Periša Petrić rekao je: 

Želeo bih ovim putem da se zahvalim kolegama iz Službe za anestrziju KBC „Zvezdara“ na sjajnom prijemu i više nego korektnoj saradnji, te druženju ispred klinike nakon završenih smena (jer su preporuke da sat vremena provedete na „luftiranju“ pre nego što odete kući). Posebno bih se zahvalio članovima mog „Tima 4“: anesteziolozima dr Katarini Samardzić, dr Mariji Šulem, dr Snežani Langović i dr Vanji Đurić i anestetičarima Danici Milutinović i Miljani Stajković, Dušanu Jovičiću i Ivani Rakić na sjajnom prijemu i vrhunskoj profesionalnoj saradnji. Organizacija cele akcije od strane Ministarstva zdravlja bila je na zavidnom nivou. Obezbeđen je bio i hotelski smeštaj sa punim pansionom kao i taksi prevoz do radnog mesta. Zahvalnost osoblju hotela Palas u Beogradu na gostoprimstvu i ljubaznosti. Učinili su sve da nam olakšaju dane provedene u borbi sa Covid 19.

Užice –  Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Како заштитити род од климатских промена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да живот буде сладак као мед (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најважније што треба да знате о ММР вакцини која једина штити од малих богиња, најзаразније болести за коју човечанство зна

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ништа не чисти јетру као овај напитак, одличан је и за кости и крвне судове

ОГЛАСНА ТАБЛА

Развојни планови Златибора у жижи интересовања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лепа Брена проџект

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза: Облачно и натпросечно топло, местимично краткотрајна киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саобраћај је умереног интензитета и услови за возњу су углавном повољни

ОГЛАСНА ТАБЛА