Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ужичка “Нискоградња” свакодневно ради на санацији ударних рупа, пресвлачењу коловоза и комплетних реконструкција (ВИДЕО)

Од почетка грађевинске сезоне део механизације и екипа ужичке “Нискоградње” свакодневно је на градским улицама. Ради се на санацији ударних рупа, пресвлачењу коловоза, а у неколико улица изводи се и комплетна реконструкција.

Обимни радови тренутно се изводе у Улици Иве Андрића у Турици где се комлетно реконструише део улице који је преостао после радова извођених прошле године.

“Поред изградње кишне канализације и након постављања водоводне и гасне инсталације урађена је припрема овог дела улице у дужини од око 450 метара. Улица се ради у пуном профилу у ширини од 5,5 метара, а на то треба додати и 1,2 метра широке тротоаре. Овде ће бити уграђено око 3 500 квадрата асфалта а за све поменуте радове град је определио 10 милиона динара, каже директорка ЈКП “Нискоградња” Снежана Милутиновић.

Према њеним речима ради се у осталим градским улицама где се свакодневно санирају ударне рупе и где се прате радови на постављању гасоводне мреже. У зависности од оштећења коловоза ради се пресвлачење делова или целих улица. Додаје да ће и поред отежавајућих околности које се пре свега односе на отежане услове рада услед високих температура све што је планирано бити завршено до краја грађевинске сезоне.

Слободан Шиљковић, члан Градског већа за саобраћај моли суграђане за стрпљење и подсећа да је примарни циљ заштита животне средине и смањење аерозагађења. Због тога се каже у великом броју градских улица ради гасоводна мрежа.

“Ипак трудимо се да пратимо те радове и да по завршетку копања за гасоводну мрежу урадимо улице. Једна од тих улица је Златарска где се ради комлетна реконструкција и где ће на око 750 метара бити уграђено више од 3 000 квадрата асфалта. Завршена је реконструкција крака Улице Милоша Божановића а наредних дана радиће се у Кондиној улици, којом је такође прошао гас, припрема и пресвлачење те деонице. Обимни радови изводе се у Златиборској улици, као и у Јеловогорској и два крака Улице Светозара Марковића”.

Недавно је завршен тендер и за Ратарску улицу, за чију комлетну реконструкцију је из буџета издвојено 7,3 милиона динара.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржани “Михољски сусрети села” у Луновом Селу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радови на деоници пута Ужице – Бела Земља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубивоје Ршумовић: У селу се рађају људи, а у градовима – кућни љубимци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Давор поново оборио Гинисов рекорд: Рођен без леве шаке, а успео да победи светског шампиона у рађењу склекова на једној руци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Туристичка организација Златибор обележила Светски дан туризма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак – 26. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Млекара „Наша Златка“ освојила награду за иновативност у производњи традиционалне српске хране на фестивалу хране и вина у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креманци поучени пророчанством Тарабића спавају мирно, Чачани страхују од нуклеарног удара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 81.годишњица од ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА