13.9 C
Uzice
септембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE UŽIČKE VESTI

Užička eskadrila na prvom domaćem reli takmičenju u Mionici

Na prvom ovogodišnjem  takmičenju u reli šampionatu Srbije u Mionici predstojećeg vikenda, 17. i 18. maja, startovaće šest  užičkih vozača, što grad na Đetinji, zajedno sa Valjevom i Beogradom stavlja u poziciju regiona sa najbrojnijim prijavljenim takmičarima. U odnosu na prošlu godinu, užička reli eskadrila pojačana je sa dva nova vozača, pa će sa na startu naći: Nenad Milanović sa svojim Pežoom 106 kome će konkurent u klasi sa istom markom auta biti Lazar Milovanović. Nenad Milanović je iskustvo stekao na nekoliko takmičenja u autoslalomu, a ovo će biti njegovo prvo učešće na reliju. Njegov suvozač je mlada Valjevka, koja je prošle godine učestvovala u autoslalomu, Zorana Ilić. Nenad i Zorana voziće za novi užički klub U3 Rally Team. Lazar će nastupiti za klub Mačkat racing team a njegov suvozač je Dejan Pejić, bivši suvozač Luke Kotorčevića. Milovanović je takođe novi na domaćem reli terenu,a jedino iskustvo u ovoj sportskoj disciplini stekao je nastupom na nedavno održanom reliju u Opatiji.

Od „starih“, publici dobro poznatih imena,voziće Luka Kotorčević kome će suvozač biti Nikola Ekmečić iz Bajine Bašte, takmičarski dvojac koji je uspešno završio prvo reli takmičenje van granica Srbije, završivši kao drugi u klasi u okviru reprezentacije Srbije nastup na reliju u Bugarskoj proteklog vikenda. Tomo Nikitović je za ovo takmičenje, po prijavi, promenio jedino suvozača, te će se umesto Siniše, s njim u timu naći Marko Milanović. Aleksandar Dučić na ovom reliju startovaće u novom automobilu R2 klase,pežo 208, a suvozač će mu biti Vladimir Zarić. Dejan Krčevinic i Miloš Marjanović, već uhodani takmičarski par, nakon odustajanja zbog kvara na reliju Opatija, starovaće u Mionici sa svojim renoom kliom.

Reli u Mionici vozi se treću godinu zaredom, a osim neznatih promena u itinereru, staze su dobro poznate, kako vozačima tako i navijačima, te se očekuje da će iz Užica, tradicionalno, pored vozača put Mionice krenuti i veliki broj  ljubitelja relija. Još jedna bitna promena vezana za ovaj reli jeste da se pored domaćeg boduje i za Centralno evropski reli šamionat.

Izvor:pasaz.rs/M. Nikolić / Foto: Mionica reli 2018. , privatna arhiva

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla

Besplatni preventivni pregledi u nedelju

Oglasna Tabla

Uručene nagrade pobednicima na konkursu za najlepše dvorište i balkon

Oglasna Tabla

Petković: Grad Užice će podržati rad fondacije „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“

Oglasna Tabla

Supermen iz Užica hoće u Zadrugu

Oglasna Tabla

Jesen počinje u ponedeljak

Oglasna Tabla

Sve je spremno za IV Užički biciklistički karavan

Oglasna Tabla