14.3 C
Uzice
септембар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užice u trci za milion franaka

Užice – Grad Užice je konkurisao za program ,,Reforma poreza na imovinu” na bazi sporazuma o saradnji potpisanog od strane Švajcarske vlade, odnosno ambasade u koju je uključena njihova Agencija za razvoj i saradnju (SDC) i predstavnika Vlade Srbije, tačnije Ministarstva finansija i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, rekao je u izjavi za Glas zapadne Srbije član Gradskog veća za budžet i finansije Miodrag Petković.

,,Reč je o programu koji se odnosi pre svega na lokalne samouprave i njihovo unapređenje sistema naplate poreza na imovinu. Naime postoje podaci da u Srbiji, a takav je slučaj i u našoj lokalnoj samoupravi, postoji veliki broj nekretnina van sistema poreza na imovinu. Upravo ciljevi ovog programa jesu bolja naplata, odnosno bolji obuhvat nepokretnosti i njihova evidencija u sistemu poreza na imovinu. Zatim unapređenje lokalne poreske administracije i treći jednako važan cilj, veće učešće građana u procesu trošenja sredstava koji su dobijeni od poreza na imovin”, kaže Petković.

On dodaje da su prošle godine imali značajne aktivnosti na unapređenju sistema poreza na imovinu koje su dale solidne rezultate.

,,Postoji prostor za dodatno unapređenje, jer 15 odsto nepokretnosti u našoj lokalnoj samoupravi nije u sistemu poreza na imovinu. Osnovni cilj jeste da koristiće ovaj program upotpunimo našu bazu podataka, a ljude koje budemo angažovali za to biće plaćeni iz projekta”, navodi Petković dodajući da je osnovni cilj poreza na imovinu da bude pravedan.

Prema njegovim rečima predviđena je i nagrada od milion švajcarskih franaka za one lokalne samouprave koje u ovom programu postignu najbolje rezultate, a Petković se nada da će grad Užice ući u program i moći da konkurišemo za tu nagradu.

Izvor:Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Radionica pustovanja vune za slepe i slabovide u Užicu uz podršku Ambasade Francuske

Oglasna Tabla

Salata sa pečenim paprikama (video)

Oglasna Tabla

Vreme kestenja, opalog lišća i ajvara: Jesen nam i zvanično stiže sutra

Oglasna Tabla

Marijana (12) napisala sastav koji cela zemlja čita ne trepćući! Navešće vas dobro da razmislite o svom životu

Oglasna Tabla

Održan četvrti “Užički biciklistički karavan” (VIDEO)

Oglasna Tabla

MATIS proizvodi najkvalitetnije kuhinje u Srbiji, kompanija među 100 najvećih u zemlji !

Oglasna Tabla

Danas sunčano do 27 stepeni, posle podne naoblačenje

Oglasna Tabla

Leposava Majstorović, najvoljenija medicinska sestra Užica, bila i ostala (VIDEO)

Oglasna Tabla

U nedelju šeste Pesničke vatre zlatiborske

Oglasna Tabla