ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Ужице у развој пољопривреде ове године издвојило 37 милиона динара

Ужице, 9. март: Чланови Градског већа су, на данашњем заседању, прихватили Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за ову годину који је планиран у износу од укупно 37 милиона динара. Од ове суме, за субвенције пољопривредним домаћинствима опредељено је 35,3 милиона, док је 1,7 милиона динара намењено промотивним активностима. У односу на прошлу годину, буџет за пољопривреду увећан је за пет милиона динара. Иначе, пољопривредна домаћинства, по више основа из пакета мера подршке, могу да добију збирно највише 280.000 динара.

Сагласност Већа дата је Програму за рад Савета за безбедност саобраћаја у 2022. години којим су утврђени циљеви, мере и активности намењене унапређењу безбедности саобраћаја на путевима и по коме ће у њих бити уложено 32,6 милиона динара. Реч је о финансијским средствима добијеним од наплаћених новчаних казни за прекршаје и привредне преступе предвиђене прописима о безбедности саобраћаја на путевима на територији града. Између осталих области, 16,3 милиона динара намењено је унапређењу саобраћајне инфраструктуре, у саобраћајно образовање и васпитање 3,3 милиона, у превентивно-промотивне активности из области безбедности саобраћаја 4,2, за опремање јединица саобраћајне полиције 4,1 милиона динара.

Усвојени су и годишњи Оперативни план за одбрану од поплава за воде другог реда и План заштите и спасавања у ванредним ситуацијама, а своју сагласност чланови Градског већа дали су на извештај о раду Градског центра за услуге социјалне заштите у 2021. години.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржано Првенство у шаху за ученике основних школа града Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА