Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ужице у развој пољопривреде ове године издвојило 37 милиона динара

Ужице, 9. март: Чланови Градског већа су, на данашњем заседању, прихватили Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за ову годину који је планиран у износу од укупно 37 милиона динара. Од ове суме, за субвенције пољопривредним домаћинствима опредељено је 35,3 милиона, док је 1,7 милиона динара намењено промотивним активностима. У односу на прошлу годину, буџет за пољопривреду увећан је за пет милиона динара. Иначе, пољопривредна домаћинства, по више основа из пакета мера подршке, могу да добију збирно највише 280.000 динара.

Сагласност Већа дата је Програму за рад Савета за безбедност саобраћаја у 2022. години којим су утврђени циљеви, мере и активности намењене унапређењу безбедности саобраћаја на путевима и по коме ће у њих бити уложено 32,6 милиона динара. Реч је о финансијским средствима добијеним од наплаћених новчаних казни за прекршаје и привредне преступе предвиђене прописима о безбедности саобраћаја на путевима на територији града. Између осталих области, 16,3 милиона динара намењено је унапређењу саобраћајне инфраструктуре, у саобраћајно образовање и васпитање 3,3 милиона, у превентивно-промотивне активности из области безбедности саобраћаја 4,2, за опремање јединица саобраћајне полиције 4,1 милиона динара.

Усвојени су и годишњи Оперативни план за одбрану од поплава за воде другог реда и План заштите и спасавања у ванредним ситуацијама, а своју сагласност чланови Градског већа дали су на извештај о раду Градског центра за услуге социјалне заштите у 2021. години.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уручени уговори пољопривредим произвођачима из Златиборског округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 27. новембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Поскупљење путарине на аутопуту „Милош Велики”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: “Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

ОГЛАСНА ТАБЛА