26.9 C
Uzice
јул 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užice u prvih šest meseci ostvarilo suficit budžeta od 215.000.000 dinara

Užički odbornici usvojili su šestomesečni izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada. Prema podacima iz izveštaja, užički budžet je u ovom periodu ostvario suficit od 215 miliona dinara, saopšteno je na sajtu grada. Polugodišnji izveštaj pokazuje da je ovogodišnji budžet realno isplaniran jer se ostvareni prihodi kreću oko 47% što je blizu idealnog ostvarenja.

Usvojen je Akcioni plan koji obuhvata uključivanje građana u proces donošenja odluka o načinu trošenja sredstava koja se prikupljuju od poreza na imovinu. Ovim Planom, koji obuhvata period do 2021. godine, treba da se podstakne veće uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava koja se u budžet prikupe po ovom osnovu. Njegovi osnovni ciljevi su bolje i kvalitetnije informisanja građana, uspostavljanje razvijenog i primenjivog mehanizma konsultacija građana i njihovog aktivnog učešća, kao i stvaranje boljih uslova za popis imovine, naplatu poreza i budžetiranje prikupljenih sredstava.

Prihvaćenom odlukom o naknadi dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač pravno ili fizičko lice predviđeno je da grad sufinansira boravak dece koja idu u te ustanove u iznosu od 50% od ekonomske cene vrtića.

Odbornici su se složili sa tim da se Užice kandiduje za domaćina MOSI igara 2021. godine, kao i sa izmenama programa poslovanja javno komunalnih preduzeća Bioktoš i Niskogradnja.

Data je saglasnost i Savetovalištu Jefimija da može upotrebiti grb grada Užica za izradu zastave za svoju akciju „Daj pedalu raku“, zatim da se produži mandat dr Danijeli Marinković na mesto vršioca dužnosti direktora Doma zdravlje Užice, kao i na izmene u sastavima Nadzornog odbora Aerodroma Ponikve i u Komisiji za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Deda sumnjiv za uznemiravanje 15-ak žena, pola maloletno

Oglasna Tabla

ZZJZ: Voda na plaži ispravna za kupanje

Oglasna Tabla

Minimalna crnogorska potrošačka korpa u junu iznosila 643 eura

Oglasna Tabla