Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Užice u projektu regionalnog postrojenja za tretman otpadnih voda

Grad Užice je u cilju iznalaženja rešenja kada su u pitanju tretmani otpadnih voda na svojoj teritoriji, pristupio jednom regionalnom projektu koji osim Užica obuhvata Požegu, Arilje, Kosjerić i Ivanjicu.

„Uz pomoć sredstava Evropske unije i pretpristupnih fondova započeli smo projekat koji se odnosi na pomoć u tehničkoj podršci u vidu izrade tehničke dokumentacije. Grad Užice je uspeo da uđe u uži krug za finansiranje“, navela je Dunja Đenić, član Gradskog veća Grada Užica.

„Nedavno smo u Beogradu imali priliku da prisustvujemo prezentaciji Predstudije, gde smo mogli da vidimo predloge stručnjaka iz inostranstva koji su realizovali samu studiju. Njihov predlog je da regionalno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda bude pozicionirano na teritoriji opštine Požega, gde bi se prerađivale otpadne vode iz tri lokalne samouprave Požege, Arilja i Užica, a na teritoriji opština Kosjerić i Ivanjice bi bile izgrađena odvojena postrojenja.

Ukupna vrednost ovog projekta je oko 70 miliona evra, što uključuje projekat izgradnje postrojenja i unapređenje i proširenje kanalizacione mreže. Planirano je da 50 % sredstava bude obezbećeno iz fondova EU, 40% od nadležnog ministarstva, 5 % iz kredita, a preostalih 5% da bude učešće lokalne samouprave.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Уводи се забрана претицања за камионе на ауто-путу?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове радионице у СтаПарку током викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад унуци засуку рукаве и прабаби исцепају дрва за зиму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА