19.5 C
Uzice
јул 24, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI UŽIČKE VESTI

UŽICE U PRIPRAVNOSTI: Preduzete preventivne mere povodom velike količine najavljenih padavina

Operativni štab za odbranu od poplava i bujica je na današnjem zasedanju povodom velike količine najavljenih padavina od preko 60 l/m2 u naredna 24 časa, kao i padavina u vidu vlažnog snega, doneo zaključke u vezi sa preventivnim merama koje treba preduzeti u narednom periodu.

Preduzete preventivne mere u skladu su sa Operativnim planom odbrane od poplava među kojima su mere vezane za: poplave, opasnost od snega, raspoloživo ljudstvo i raspoloživu mehanizaciju.

Definisani su potencijalni rizici poput izazivanja poplava i bujica, rizik od odrona i klizišta, problemi u saobraćaju i drugim vidovima komunikacije, štete na imovini itd.

Doneti zaključci na današnjoj sednici, odnose se na konstantno prikupljanje podataka od poverenika u mesnim zajednicama o stanju vodostaja vodotokova i količini snega koji je pao, zatim praćenje stanja zaštitnih objekata, kritičnih lokacija i stanja vodotokova.

Na prikupljanju potrebnih podataka u gradskoj sredini uključeni su komunalna policija, vatrogasci i dežurne službe javnih preduzeća.

Uvedeno je pasivno dežurstvo ljudi i mehanizacije u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove i komunalnu policiju i javnim preduzećima koja moraju biti pripravna za eventualno angažovanje dodatnog ljudstva.

Apeluje se na građane da budu u pripravnosti i preduzmu mere na zaštiti svojih objekata od padavina.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vozač sa užičkim tablicama šokirao sve svojim parkiranjem (FOTO)

Oglasna Tabla

Beograđanin nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla

15 medalja za PK „Slobodu “ u Trebinju

Oglasna Tabla