8.4 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

UŽICE ŠLJAŠTI ZA SVE PARE !

Među gradovima iste ili slične veličine, Užice je apsolutni rekorder po tome koliko je novca potrošeno za novogodišnje kićenje grada!

39_1000x0

Analizirajući troškove postavljanja i skidanja novogodišnjih sijalica, aktuelna vlast je „pronašla“ da je Direkcija za izgradnju za ukrašavanje ulica za doček 2016. platila 2,3 miliona dinara, mnogo više nego ostali gradovi. Radi se o trošku samo za postavljanje i skidanje ukrasa sa ulica i trgova.

„Alo!“ se ovim povodom „prošetao po Srbiji“ i došao do frapantnih podataka. Šabac, koji ima 40.000 stanovnika više od Užica, platio je istu uslugu 400.000 dinara – skoro šest puta jeftinije.

Jagodinska direkcija je taj posao poverila komunalnom preduzeću za 112.800 dinara. Direkcija za urbanizam u Valjevu kiti u sklopu redovnih aktivnosti – besplatno.

Kruševac je ukrašavanje poslednji put platio 2013/14, a trošak je bio 800.000 dinara. Postavljanje svetiljki u Pirotu je redovna delatnost komunalnog preduzeća, a slično je i u Smederevu.

40_1000x0

ešljajući papire Direkcije, zatečene su još mnogo zanimljivije brojke. Prethodnih godina, u vreme bivših garnitura vlasti, kićenje je koštalo i tri i po miliona dinara. Uprkos našim saznanjima da je za te namene spiskano 2,3 miliona, Nikola Maksimović, direktor Direkcije za izgradnju u Užicu, kaže da je za ukrašavanje grada privanoj firmi plaćena 1,6 miliona bez PDV-a.

I da je tako – Užice ostaje neprikosnoveno na pijedestalu trošadžija.
– Tako se pokazalo na tenderu! Ove godine, troškove ćemo svesti na najmanju moguću meru – kaže Maksimović.
Razlog „svođenja troškova na najmanju meru“ je „zavrnuta slavina“ jer je grad za postavljanje i skidanje svetiljki opredelio „samo“ 700.000 dinara. To je proisteklo, priča naš izvor, posle informacije iz Čačka da je taj grad istu uslugu platio „nešto više od 400.000 dinara“. Drugi angažuju gradska komunalna preduzeća, a Užice privatne firme.

– Mi to nismo mogli jer naša javna preduzeća nisu imala odgovarajuću mehanizaciju za postavljanje i stručno lice koje bi to moglo da uradi – objašnjava Maksimović. Proizlazi da je isplativije iz godine u godinu trošiti milione, umesto kupiti kamion „paletar“ i osposobiti električare!?
Osim nezvanične potvrde da je predmet „kićenje“ na stolu i da su pod lupom još neki tenderi koje je raspisivala Direkcija, iz kabineta gradonačelnika za sada ne žele da iznose detalje „dok se još neke stvari ne isteraju na čistac“.

output_nm92kd

Izvor: alo.rs / Autor: Vladimir Lojanica
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Samo Zlatiborcu odobren izvoz u Rusiju, ostali još pod zabranom

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – “Dugonja,Trbonja i Vidonja“

Oglasna Tabla

„Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ na Gradskom trgu

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 17. oktobar (četvrtak)

Oglasna Tabla

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla