Огласна табла
НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Ужице против насиља“

Постовани суграђани,

Позивамо Вас на скуп “Ужице против насиља“, који ће се одржати 25.05. 2023. године на платоу испред Градске куће с почетком у 19:00х, у знак протеста због ескалације насиља у друштву и одбијања власти да изађе у сусрет оправданим захтевима грађана Србије у којима се тражи: смена Александра Вулина и Братислава Гашића, смена Савета РЕМ-а, гашење штампаних медија и таблоида који објављују лажне вести и крше новинарски кодекс, одузимање националних фреквенција телевизијама које трују грађане и промовишу насиље, као што су Пинк и Хепи ТВ и хитно укидање ријалити програма.

Уместо да ради на смиривању ситуације власт је и овог пута показала да нема слуха, нити препознаје сигнале потпуног слома система и колапса друштва и да јој је једини интерес да сачува
своју позицију, алате и механизме који служе за додатно ширење дезинформација и слуђивање овог осиромашеног и упропашћеног народа, што је и довело до ескалације и најтрагичнијих догађаја у новијој српској историји. Настављају да нас деле, појачавају систем репресије, организују контрамитинге и под незапамћеном присилом мобилишу чланство претњама, са својих медија настављају да пласирају лажи, разврат, насиље, без икавих моралних скупула таргетирају људе и цртају им мете на челу што ствара додатни хаос у друштву, код људи побуђује страх и прети да изазове нове сукобе.

То није Србија какву жели нико од нас, дођите зато да током мирног протеста покажемо да желимо хитне и корените промене и живот у друштву у чијем ће центру бити емпатија, солидарност и нормалне људске, моралне и етичке вредности.

Организациони одбор протеста “Ужице против насиља”

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Родитељи би да бирају учитељицу за своје дете, а да ли је то паметно?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција Планинарског клуба Торник на планини Торничка Бобија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пси луталице у драгачевском селу Горачићи у домаћинству Станковића растргли три овце и четворо јагњади

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ангажовање додатне тешке механизације и процена штете

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Слободанком Станков (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани опрезнији са зајмовима због све скупљих некретнина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршница Базума у Ужицу: Џез на српски начин

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ево где у Србији просечне плате имају шест цифара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дојаве о бомбама у школама широм Србије – Родитељима речено да не доводе децу на наставу

ОГЛАСНА ТАБЛА