OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Užice na korak bliže kanalazaciji i čistijoj Đetinji

Grad Užice raspisao je javnu nabavku za izvođenje radova na izgradnji fekalnog kolektora u Turici i prepumpne stanice. Procenjena vrednost radova je 19,6 miliona dinara bez PDV-a, što je oko 23,5 miliona dinara sa PDV-om.

Radovi obuhvataju građevinske radove i ugradnju hidrotehničkih instalacija i opreme u okviru kojih su i prethodni geodedski i zemljani, kao i betonski, montažni, limarski i drugi radovi.

Nedovršenost kanalizacione mreže i posledično zagađenje reke Đetinje jeste problem sa kojima se Užičani koji žive u naselju Turica suočavaju već dugi niz godina.

Krajem 2019. godine već je bila sprovedena javna nabavka, a na sajtu grada objavljeno da se sa radovima na izgradnji kolektora počelo.

Posao je tada dobila firma Dijamant invest iz Užicu, a ugovorena cena je prvobitno bila 14,1 miliona dinara, da bi se zatim odlukom o izmeni ugovora povećala na 14,8 miliona dinara sa PDV-om.

Predmet javne nabavke bili su prethodni, geodedski i zemljani radovi, montaža cevi i okana, kao i hidrauličko ispitivanje, ispiranje kanalizacije i popravka asfaltnog kolovoza.

Peticiju za izgradnju fekalnog kolektora podnelo je 2019. godine udruženja građana Užička odbrambena liga (UOL).

Iz ovog udruženja danas za Novu ekonomiju kažu da nisu zadovoljno već su ljudi jer sve ide “sporo i traljavo i na štetu građana Užica”.

“To je problem broj jedan u gradu i prema tome bi se trebalo tako i postupati, ali sadašnja vlast ima neke druge prioritete, a ne sređivanje celokupne kanalizacije grada Užica koja ide u Đetinju, a gde je Turica samo prvi korak,” navode iz UOL u pisanom odgovoru.

Izvor: novaekonomija.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Као да је пола Србије сада кренуло на летовање: Возачи и путници рано јутрос сатима били „заробљени” на граници са Црном Гором

Oglasna Tabla

Почео двонедељни Великогоспојински пост

Oglasna Tabla

Уочи преговора о минималцу – колико траже синдикати, а шта нуде послодавци

Oglasna Tabla

На Тари врло лако можете срести усамљено лане, ево како да поступите кад их угледате

Oglasna Tabla

Временска прогноза за 15. август (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla