ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Užice konsolidovalo svoj budžet: Vreme je za preobražaj užičkog centra i Starog grada

Veliki broj značajnih projekata završen je ili započet u prethodnoj godini, a po rečima Nikole Maksimovića direktora JP Užice razvoj, neki od njih su rekonstrukcija i dogradnja fabrike vode, čime je rešen problem vodosnabdevanja Užica, zatim projekat rekonstrukcije osnovne škole u Turici, Studentski dom i Regionalnui Start up centar u Krčagovu, vrtić na Beloj Zemlji.

„Završava se adaptacija prostora za budući centar visokog obrazovanja u Užicu, započeta je temeljna i potpuna rekonstrukcija Zelene pijace, završava se i izgradnja Sportske hale u Krčagovu i sportske sale u Sevojnu, ali i puno toga drugog“-rekao je Maksimović i naglasio da je Grad Užice uz podršku Puteva Srbije rekonstruisao veliki broj gradskih ulica, uradio dva kružna toka i pripremio projektnu dokumentaciju za treći, koji će biti izgrađen kod Narodnog muzeja.

Pomoćnik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić naveo je da, obzirom da je Užice konsolidovalo svoj budžet i postalo jedna od finansijski najstabilnijih lokalnih samouprava u Srbiji, stvorena je mogućnost da se ulaže i u ambijentalno uređenje grada.

„Ambicija ovog gradskog rukovodstva jeste ozbiljniji pristup ambijentalnom uređenju centra grada kroz određene investicije koje treba da donesu neku novu svežinu i neki novi imidž Užica, koji je godinama bio prepoznatljiv po jednoj finoj arhitekturi i po jednom skladnom urbanističkom planiranju. Poslednje godine imali smo dosta intervencija u samom centru grada, ali 2020. godina biće obeležena investicijama na daljem uređenju trotoara na glavnoj ulici, zatim verovatno početku izvođenja radova na Gradskom trgu, koji trebaju posle dužeg niza godina da unesu neku novu svežinu, istovremeno zadržavajući njegovu osnovnu konturu i ekspoziciju.“

„Vrlo važan projekat nam je i nastavak uređenja Starog grada i ova godina će biti u znaku te investicije. Velika rekonstrukcija Užičke tvrđave kreće, obezbeđena su sredstva, potpisani su ugovori sa izvođačima i sa prvim lepim vremenom očekujemo da radovi počnu. Sredinom godine ćemo imati vrlo vidljivu promenu na tvrđavi, i istovremeno u tom periodu ćemo imati i otvaranje neolitskog naselja u Staparskoj banji, ali i neke vrlo lepe i zanimljive stvari na Gradskoj plaži“ – navodi Nešić.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице

Још један паклени дан – назире ли се крај овом низу како бисмо лакше дисали

Објављене нове цене горива

СРЦЕ Ужице: Власт не може да објасни разлику од 2075 бирача више на локалним изборима

Данас је Петровдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Црвено упозорење – врели дани и тропске ноћи све до 20. јула, данас до 40 степени

Данас још топлије, црвени метео-аларм у целој Србији