ОГЛАСНА ТАБЛА
СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ужице има потенцијал за развој рафтинга (ВИДЕО)

Да град Ужице и река Ђетиња имају потенцијал за развој спортског и туристичког рафтинга, сложили су се сви учесници Европског купа и Државног првенства у рафтингу које је по први пут одржано у граду. Поред екипа из Србије кањоном Ђетиње прошло је и 13 екипа из Италије, Хрватске, Бугарске, Словеније и Црне Горе, а гост Ужица био је и председник Светске рафтинг федерације Данило Бормаз.

Свеукупни победник је Италија, земља чији су такмичари тријумфовали у слалому, RX дисциплини и спусту, али су однели и победу у пара-рафтингу.

Задовољан како је све организационо протекло, председник Рафтинг савеза Србије, Борис Пурјаков, истакао је да су такмичари из иностранства задовољни реком Ђетињом.
“Иако је био први пут да се оваква врста такмичења организује на реци Ђетињи, задовољни смо како је све протекло. Председник Светске рафтинг федерације, Данило Бормаз, био је присутан и одушевљен је, како кањоном реке, тако и читавом организацијом. У оквиру дисциплине пара-рафтинга, коју посебно истичем, имали смо по два тима из Италије и Бугарске, као и један тим из Србије. Захвалио бих се ватрогасној јединици Града Ужица која је очистила и расклонила гране и дрвеће из реке, а захвалност упућујем и градоначелници и целом тиму града који је увидео и препознао важност оваквог такмичења”.

Испред града такмичаре је поздравио заменик градоначелнице Драгољуб Стојадиновић, истакавши да се нада да ће овај догађај бити уврштен у листу наших традиционалних спортских манифестација, али и допринети промоцији и даљем развоју кањона реке Ђетиње.

Организатори такмичења су Светска рафтинг федерација НСД Лиман и Рафтинг савез Србије, уз подршку Града и Спортског савеза Ужица.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење за јавност Градског одбора Српске напредне странке Ужице

Преглед резултата мерења квалитета ваздуха у граду Ужицу и околини закључно са 19.05.2024. године

Возач „сеата“ налетео на отворену шахту и испревртао се на путу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворено Градско такмичење у пружању прве помоћи

Током протеклог викенда на путевима у Србији стање безбедности саобраћаја значајно погоршано

У ритму недеље са Миланом Стаматовићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Путујуће позориште Шопаловић“ најбоља представа 60. Фестивала „Јоаким Вујић“

Три ходочасника кренула су са Романије до Крфа (ВИДЕО)

Акција добровољног давања крви 21.маја