OГЛАСНА ТАБЛА
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Užice i Bajina Bašta zajednički grade puteve na Tari

Grad Užice i Opština Bajina Bašta zajednički finansiraju izgradnju saobraćajnice na Tari. U ovoj fazi radova asfaltiran je deo putnog pravca od Kaluđerskih Bara prema Ponikvama, u srcu planinske lepotice, dužine oko 370 metara.

Asfaltirana saobraćajnica se nalazi na međi između Grada Užica i Opštine Bajina Bašta

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je naveo da je ovaj zajednički poduhvat dve lokalne samouprave, vredan 3 miliona dinara, još jedan u nizu projekata koje partnerski realizuju Užice i Bajina Bašta i svakako ne poslednji obzirom na dugogodišnju dobru saradnju sa komšijama preko Kadinjače.

Gradonačelnik Petković je istakao da je dogovoren i način odvoženja komunalnog otpada sa Tare, jer je to dugogodišnji problem stanovništva ove planine i najavio zajednički nastup dve lokalne samouprave ka Vladi Srbije kako bi se obezbedile veće investicije na Tari.

„Ima još dosta puteva koje treba asfaltirati na Tari, kao što je put od Mokre Gore do Mitrovca. Sve to zahteva puno novca, ali smatram da zajedničkim snagama Užica i Bajine Bašte i uz neophodnu podršku resornog ministarstva možemo to sve uraditi“, naveo je Petković.

Predsednik Opštine Bajina Bašta je naveo da je veoma bitno za obe lokalne samouprave da isprate ekspanziju turizma koja se dešava na Tari u poslednje dve godine, a da bi zadržali turiste osnovni preduslov je razvoj putne infrastrukture.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković i predsednik Opštine Bajina Bašta Radomir Filipović

„Ovo danas je mali korak za nas, ali je najbitnije to, da realizujemo ono što je dogovoreno između Užica i Bajine Bašte pre godinu dana, a to je da ćemo zajednički raditi na Tari kako bi rešili našu zajedničku dugogodišnju problematiku. Dogovorili smo se oko zimskog održavanja puteva, oko odnošenja komunalnog otpada sa Tare, nastavili smo to kroz izgradnju putne infrastrukture. Danas smo dogovorili i još jedan korak, da ne bude ovo kraj, već početak razvoja Tare, da se zajedno obratimo ka Republici i Ministarstvu da se Tara turistički otvori, da se izgradi još jedna saobraćajnica od Kaluđerskih Bara do Mokre Gore kako bismo približili Zaovinsko jezero koje je biser Tare turistima koji ovde borave“, naveo je Filipović.

Filipović je rekao da postoji najava da će i Dečije odmaralište na Mitrovcu naredne godine biti rekonstruisano i naglasio značaj završetka izgradnje saobraćajnice od Kaluđerskih Bara ka Ponikvama za dalji razvoj turizma na Tari.

Mirjana Popović koja na Tari živi poslednjih petnaest godina, od kako je otišla u zasluženu penziju, istakla je da je presrećna što se nakon dugo godina čekanja na izgradnju ove saobraćajnice konačno i taj posao završio.

Mirjana Popović meštanka Tare

„Tara je planinska lepotica i netaknuta priroda koja treba da se razvija turistički. Ovde treba da dolaze svi oni koji vole prirodu, kojima je neophodan mir jer ovde mogu da uživaju u ovom raju“, navela je Popovićeva.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla