ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Ужице: Хапшење због прања новца и пореске утаје

Због основа сумње да су се бавили прањем новца, ухапшени су А. Р. (1971) и М. Р. (1978), док се Б. Е. (1980), заступник ПД „МГ Графика 023“, терети и за пореску утају.

Они су ухапшени у наставку акције на провери пословања привредних друштава „ЦФК Гроуп“ и „МГ Графика 023“, од стране Одељења за борбу против корупције, које акцију спроводи у сарадњи са ужичком Пореском полицијом и Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.

Како је саопштено из ужичког МУП, против још пет особа биће поднете кривичне пријаве у редовном поступку због прања новца, од којих се једна терети и за пореску утају.

Како се сумња, Б. Е. и З. Д.(1984), који се већ налази у притвору, су од 2018. до 2019. године, робу, за коју су знали да потиче из криминалне делатности и набавке без пословне документације о пореклу и промету робе, из ПД „МГ Графика 023“, а преко ПД „ЦФК Гроуп“ из Ужица пласирали на даље тржиште.

ПД „ЦФК Гроуп“ је плаћала по фиктивним рачунима ПД „МГ Графика“ из Честерега, која је новац даље трансферисала на рачуне пољопопривредног газдинства и ПД „Вила М&М“ и ПД „Коне графика“ из Честерега у власништву осумњиченог Б. Е, као и на рачун СТР „ОНЛY Оригинал“ из Звечана, са чијег рачуна је новац даље уплаћиван на рачуне седам физичких лица.

Потом су, како се сумња, подигли око 61,5 милиона динара и тај новац користили и предавали га осумњиченима и Б. Е. и И. Ц, који је у притвору.

Такође, у току 2018. и 2019. године, И. Ц. уз помоћ Б. Е. је, како се сумња, на основу лажних рачуна фирме „МГ Графика“, неосновано искористио претходни ПДВ од око 11 милиона 494 хиљаде динара и неосновано увећао трошкове ПД „ЦФК Гроуп“ и тако умањио порез на добит за око 13 милиона 770 хиљада динара.

На тај начин, они су, како се сумња, оштетили државни буџет за око 25.264 000 динара.

Осумњиченом Б. Е. је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву, док су А. Р. и М. Р. уз кривичну пријаву већ приведени.

Извор: данас.рс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику