OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ужице домаћин регионалног скупа о Етичком кодексу функционера локалне самоуправе


 

Ужице – Регионални скуп о Етичком кодексу функционера локалне самоуправе окупио је у Ужицу представнике општина и градова западне и југозападне Србије. На овом скупу представљени су сврха и садржај Етичког кодекса функционера локалне самоуправе, Водич за примену Етичког кодекса функционера локалне самоуправе, пакет модела аката за примену Етичког кодекса и најављена обука СКГО за функционере локалне самоуправе на тему Етичког кодекса, која ће бити одржана на јесен 2022. године.

Све учеснике поздравила је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

 

“Град Ужице је, са поносом могу да истакнем, међу првим локалним самоуправама у Србији прихватило Етички кодекс функционера локалне самоуправе, који је израдила Стручна служба Сталне конференције градова и општина, а једногласно усвојила њена Скупштина крајем 2019. године. Скупштина нашега града је, уз пуну подршку свих других органа локалне самоуправе, 2020. године усвојила Етички кодекс функционера Града Ужица. Такође смо формирали и Савет за праћење примене Етичког кодекса функционера.

Наравно, не можемо рећи да смо увек у потпуности задовољни, јер увек има простора за унапређење, али се трудимо да ових 12 начела етике јавне службе поштују и примењују у раду сви наши функционери.  Извештаји надлежног Савета показаће колико смо у томе успешни и где је потребно направити додатне искораке, истакла је градоначелница.

Ужице је једна од локалних самоуправа, која је део пројекта чији је циљ унапређење доброг и одговорног управљања на локалном нивоу, који спроводи Стална конференција градова и општина у сарадњи са партнерима Мисијом ОЕБС-а у Србији, Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу и Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге.

Град  Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla

Произвођачи тражили да замрзнута цена пелета буде 370 евра по тони

Oglasna Tabla

Концерт групе Неверне бебе

Oglasna Tabla

Санација оштећених тераса на објекту Спомен-дома Меморијалног комплекса Кадињача

Oglasna Tabla

Срби га запленили од Немаца током Другог светског рата, а сада већ деценијама чува Ужице: Тенк симбол је града на Ђетињи

Oglasna Tabla

Суд донео одлуку: Рехабилитован четнички војвода Никола Калабић

Oglasna Tabla

Ужичка “Нискоградња” свакодневно ради на санацији ударних рупа, пресвлачењу коловоза и комплетних реконструкција (ВИДЕО)

Oglasna Tabla