ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Ужице домаћин регионалног скупа о Етичком кодексу функционера локалне самоуправе


 

Ужице – Регионални скуп о Етичком кодексу функционера локалне самоуправе окупио је у Ужицу представнике општина и градова западне и југозападне Србије. На овом скупу представљени су сврха и садржај Етичког кодекса функционера локалне самоуправе, Водич за примену Етичког кодекса функционера локалне самоуправе, пакет модела аката за примену Етичког кодекса и најављена обука СКГО за функционере локалне самоуправе на тему Етичког кодекса, која ће бити одржана на јесен 2022. године.

Све учеснике поздравила је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

 

“Град Ужице је, са поносом могу да истакнем, међу првим локалним самоуправама у Србији прихватило Етички кодекс функционера локалне самоуправе, који је израдила Стручна служба Сталне конференције градова и општина, а једногласно усвојила њена Скупштина крајем 2019. године. Скупштина нашега града је, уз пуну подршку свих других органа локалне самоуправе, 2020. године усвојила Етички кодекс функционера Града Ужица. Такође смо формирали и Савет за праћење примене Етичког кодекса функционера.

Наравно, не можемо рећи да смо увек у потпуности задовољни, јер увек има простора за унапређење, али се трудимо да ових 12 начела етике јавне службе поштују и примењују у раду сви наши функционери.  Извештаји надлежног Савета показаће колико смо у томе успешни и где је потребно направити додатне искораке, истакла је градоначелница.

Ужице је једна од локалних самоуправа, која је део пројекта чији је циљ унапређење доброг и одговорног управљања на локалном нивоу, који спроводи Стална конференција градова и општина у сарадњи са партнерима Мисијом ОЕБС-а у Србији, Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу и Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге.

Град  Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворена изложба “Пoтeнциjaли и изaзoви жeнa у рурaлнoм рaзвojу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА