ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Užice dobilo poligon za edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju

“Grad Užice ima Savet za bezbednost saobraćaja koji dobro prepoznaje probleme”, istakao je tokom posete našem gradu Duško Pešić direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.

Tokom sastanka sa gradonačelnicom dr Jelenom Raković Radivojević direktor Agencije za bezbednost saobraćaja istakao je da Užice jedna od lokalnih samouprava koja ima najbolje potencijale u Srbiji da napravi veoma dobre rezultate kako bi bio među prvim gradovima u Srbiji koji neće imati poginulih u saobraćajnim nezgodama.

Predstavnici Agencije na sastanku sa rukovodstvom Užica

“Užice je među prvim lokalnim samoupravama dobilo saglasnost na program rada, koji je urađen dobro, prepoznati su problemi i raspoređena sredstva za unapređenje stanja bezbednosti u saobraćaju.”

Ovom prilikom, Agencija za bezbednost saobraćaja donirala je poligon sa pratećom signalizacijom čime je omogućeno da najmlađi u školama, pored toga što teoretski obrađuju informacije o saobraćaju, mogu sada i praktično uz semafore i znakove da vežbaju i uče. Ovaj poligon trenutno je postavljen u OŠ “Dušan Jerković”, ali je montažnog tipa pa će moći da se prenosi i u druge škole u gradu.

Duško Pešić direktor Agencije za bezbednost saobraćaja

“Udruženje “Roditelj” koje već godinama organizuje akcije o bezbednosti u saobraćaju, Crveni krst koji odlično funkcioniše i jedan je od najboljih u Srbiji, Kancelarija za mlade sa kojom smo nekoliko puta sarađivali, kao i TŠ “Radoje Ljubičić” jesu ti potencijali, a uz podršku lokalne samouprave i Saveta za saobraćaj  sigurno će biti uspostavljen odličan sistem koji će dati rezultate” -naveo je Pešić.

Slobodan Šiljković član Gradskog veća za saobraćaj izrazio je zahvalnost na poseti i donaciji Agenciji za bezbednost saobraćaja.

“Sve je veća gustina saobraćaja u centru grada, svake godine imamo u proseku 1 500 novoregistrovanih automobila, što indirektno znači da bezbednost saobraćaja mora biti na malo višem nivou. Grad radi na unapređenju bezbednosti, a jedna od aktivnosti je i podela autosedišta za bebe, za šta je grad iz budžeta izdvojio 3 miliona dinara. Uz dodelu sedišta vrši se i kompletna obuka postavljanja, koja je veoma bitna i vrši se obuka za prvu pomoć.”

Poligon je trenutno postavljen u OŠ Dušan Jerković

Najavljeno je i da će u dvorištu OŠ “Aleksa Dejović” u Sevojnu biti izgrađen saobraćajni poligon koji će doprineti edukaciji dece na svim nivoima.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Како заштитити род од климатских промена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да живот буде сладак као мед (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најважније што треба да знате о ММР вакцини која једина штити од малих богиња, најзаразније болести за коју човечанство зна

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ништа не чисти јетру као овај напитак, одличан је и за кости и крвне судове

ОГЛАСНА ТАБЛА

Развојни планови Златибора у жижи интересовања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лепа Брена проџект

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза: Облачно и натпросечно топло, местимично краткотрајна киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саобраћај је умереног интензитета и услови за возњу су углавном повољни

ОГЛАСНА ТАБЛА