9.1 C
Uzice
октобар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užice dobija novi košarkaški teren

Ministarstvo omladine i sporta donelo je odluku o dodeli finansijskih sredstava za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora koje će sprovoditi lokalne samouprave.

Od 63 prispela projekta svega 22 su dobila finansijsku podršku Ministarstva a među tim projektima je i „Košarka za sve“ Grada Užica. Projekat Užica je među projektima koji su dobili najviše sredstava, a odnosi se na rekonstrukciju igrališta koje se nalazi se na desnoj obali reke Đetinje na putu ka Gradskoj plaži, neposredno pored terena za mali fudbal. Ubuduće će na ovom mestu umesto tenisko – odbojkaškog biti novo igralište za košarku.

Postojeće igralište je dugo vremena bilo jedini teniski teren u gradu, a pojavom teniskih terena u neposrenoj blizini kao i u drugim delovima grada, prestaje interesovanje za korišćenje ovog terena. Asvaltna podloga kojom je igralište presvučeno, značajno je devastirana kao i ograda koja je u više navata sanirana kako bi igralište bilo bezbedno za korisnike.

Novi košarkaški teren biće izgrađen u skladu sa propisanim dimenzijama za košarku i zonama bezbednosti, a imaće i dva reda tribina sa 63 mesta za sedenje. Projektom je planirano i postavljanje savremene čelične ograde visine 4m.

Ukupna vrednost radova je oko 5 miliona dinara od čega polovinu finansira Ministarstvo omladine i sporta a polovinu Grad Užice.

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla