28.8 C
Uzice
август 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užice će imati najmoderniju fabriku vode na Balkanu (VIDEO)

Završena je prva faza izgradnje fabrike vode u Užicu, koju je najvećim delom finansiralo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Za narednu godinu potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović najavila je nastavak gradnje kako bi se rešio veliki problem Užičana.

Novo postrojenje u užičkoj fabrici vode, uz staro postrojenje koje je sagrađeno osamdesetih, gradi se od oktobra prošle godine.

Pripremila Slavica Jovanović

U njegovu izgradnju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je uložilo 360 miliona, a grad Užice 49 miliona.

Sagrađene su nove zgrade, nabavljena savremena oprema, i time poboljšan i kvalitet i količina vode koja poslednje četiri godine stiže sa Sušičkih vrela.

Da bi Užičani ponovo dobili vodu sa akumulacije u Vrutcima neophodno je završiti i drugu fazu postrojenja za šta je u budžetu ministarstva opredeljeno 280 miliona dinara.

„U januaru mesecu će se raspisati javna nabavka i mi očekujemo da najkasnije u februaru imamo potpisivanje ugovora i od tog trenutka kad se bude potpisao ugovor, osam meseci je dovoljno da se i ta takozvana druga faza završi, ustvari da konačno u 2018. godini za dugi niz godina nakon toga kažemo – mirni ste što se tiče kvaliteta i snabdevanja vodom u Užicu“, kaže potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Užičani problem s vodom za piće imaju od decembra 2013. I problem pojave algi u jezeru Vrutci, ulaganjem države, privremeno je rešen aktiviranjem vodozahvata na Sušičkim vrelima.

Zbog problema s vodosnabdevanjem, u Užicu je do juče bila vanredna situacija, kada je zvanično ukinuta.

Izvor: www.rts.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla

Četvrt veka institucionalne podrške Užica mladim umetnicima: Izložba „Oni koji dolaze“

Oglasna Tabla

Galerija Reflektor: Izložbe radova Nine Milivojević i Nikole Radosavljevića

Oglasna Tabla