OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ужице: Блокада саобраћаја и ове суботе

Блокада саобраћаја у Ужицу биће и ове суботе, 8. јануара, од 13 часова, на магистрали ка Београду и Златибору, код Ложионичког моста.

Позив на протест је упутила Ивана Парлић, председница Градског одбора Народне странке.

„Јавно позивам колеге из ужичке опозиције, синдиката и еколошких организација, као и све слободне грађане Ужица и околине, да подржимо блокаду на Златиборском путу, код Ложионичког моста у суботу, 8. јануара у 13 часова“, наводи се у саопштењу председнице Народне странке у граду.

Она је за Данас објаснила да би протест требало да траје један сат, од 13 до 14 часова, а потом подсетила на то да је основни захтев протеста „повлачење уредбе Владе Србије о подручју посебне намене за пројекат Јадар, који компанија Рио Тинто покушава да реализује“.

„Тек када се повуче тај кључни документ, то ће значити заустављање Рио Тинта. Све остало је шминка“, поручила је Парлић и навела да, у овом тренутку, не зна ко ће се од странака и организација одазвати њеном позиву на протест.

„Осим нас, нико од опозиционих странака и еколошких организација није подржао претходну блокаду, 3.јануара“, рекла је Парлић.

Др Жељко Бацотић, председник ужичких демократа, навео је за Данас да та странка није позивала грађане на претходни протест, 3. јануара, те да то није учинила ни овога пута.

„Мсилим да нема потребе за солирањем, већ је потребно да се синхронизују активности. С друге стране, то нису страначки протести, већ израз ширег и грађанског незадовољства и протеста“,  казао је за Данас Бацотић и објаснио да ће чланови и симпатизери те странке и грађани сами одучити да ли ће учествовати у најављеној блокади.

И Александар Веселиновић, председник Градског одбора ССП, казао је за Данас да та странка „није позивала грађане и своје чланство на протест, али да ће свако од њих одлучити да ли ће му се придружити“.

Извор: Danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla

Следи повећање плата у јавном сектору, војсци чак 25 одсто, а пензионери ће бити посебно задовољни

Oglasna Tabla

Oсетно хладније са пљусковима и грмљавином

Oglasna Tabla

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla