ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Ужице: Блокада саобраћаја и ове суботе

Блокада саобраћаја у Ужицу биће и ове суботе, 8. јануара, од 13 часова, на магистрали ка Београду и Златибору, код Ложионичког моста.

Позив на протест је упутила Ивана Парлић, председница Градског одбора Народне странке.

„Јавно позивам колеге из ужичке опозиције, синдиката и еколошких организација, као и све слободне грађане Ужица и околине, да подржимо блокаду на Златиборском путу, код Ложионичког моста у суботу, 8. јануара у 13 часова“, наводи се у саопштењу председнице Народне странке у граду.

Она је за Данас објаснила да би протест требало да траје један сат, од 13 до 14 часова, а потом подсетила на то да је основни захтев протеста „повлачење уредбе Владе Србије о подручју посебне намене за пројекат Јадар, који компанија Рио Тинто покушава да реализује“.

„Тек када се повуче тај кључни документ, то ће значити заустављање Рио Тинта. Све остало је шминка“, поручила је Парлић и навела да, у овом тренутку, не зна ко ће се од странака и организација одазвати њеном позиву на протест.

„Осим нас, нико од опозиционих странака и еколошких организација није подржао претходну блокаду, 3.јануара“, рекла је Парлић.

Др Жељко Бацотић, председник ужичких демократа, навео је за Данас да та странка није позивала грађане на претходни протест, 3. јануара, те да то није учинила ни овога пута.

„Мсилим да нема потребе за солирањем, већ је потребно да се синхронизују активности. С друге стране, то нису страначки протести, већ израз ширег и грађанског незадовољства и протеста“,  казао је за Данас Бацотић и објаснио да ће чланови и симпатизери те странке и грађани сами одучити да ли ће учествовати у најављеној блокади.

И Александар Веселиновић, председник Градског одбора ССП, казао је за Данас да та странка „није позивала грађане и своје чланство на протест, али да ће свако од њих одлучити да ли ће му се придружити“.

Извор: Danas.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени

Из културне ризнице града, предавање Миленко Мисаиловић