16.2 C
Uzice
август 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

BRAVO ZA UŽICE: Užičanke sa troje i više dece dobile „Ponosne kartice“

Danas je u holu Narodnog pozorišta u Užicu organizovana podela „Ponosnih kartica – Cena minus za 3+“ za Užičanke sa troje i više dece. Upotrebom ove kartice, koje su dobile majke troje i više dece od kojih je bar jedno maloletno, one mogu ostvariti popuste u određenim objektima kod plaćanja dobara i usluga. Užice je, posle Čačka, postalo drugi grad u Srbiji koji kroz ovu akciju pruža pomoć porodicama sa troje i više dece i drugi grad u Srbiji koji se na ovaj način uključio u borbu za veći natalitet.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je obraćajući se ovim povodom prisutnim Užičankama koje su rodile troje i više dece rekao da „majke zaslužuju posebno poštovanje, jer najviše što jedna majka može da učini za Srbiju, za Užice, za budućnost svih nas jeste upravo ono što ste vi učinile, što ste rodile troje i više dece“ i dodao „iskreno se nadam da ćete vi biti primer budućim majkama koje će krenuti vašim stopama“.

Demografska pitanja i politika su prvi na listi prioriteta gradskog rukovodstva, što je istovremeno i prioritet u celoj državi istakao je gradonačelnik Petković i dodao da je ideja koja je potekla od predsednika Pokreta za decu „Tri plus“ sjajna stvar i zato se Užice odmah uključilo u akciju.

Prvih dvadeset kartica, od ukupno 952 koliko na teritoriji grada Užica ima porodica sa troje i više dece, podelio je lično gradonačelnik Petković dok su ostale kartice delili volonteri.

Majke koje danas nisu bile u mogućnosti da preuzmu kartice mogu to učiniti svakim radnim danom od 12-15 časova u kancelariji 42 u Gradskoj kući, a dodatne informacije mogu dobiti na telefon 031/590 157.

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Hitna pomoć na 112: Jedan telefonski broj za celu Srbiju

Oglasna Tabla

Požar u Amazoniji se tiče svih nas

Oglasna Tabla

Srpski stvaraoci i Pulicerova nagrada

Oglasna Tabla