17 C
Uzice
септембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užičanka pobednik Konkursa za najlepšu ljubavnu pesmu

Pobednik 25. Konkursa za najlepšu ljubavnu pesmu, koji tradicionalno organizuje Dom kulture Ivanjica, je Tatjana Debeljački iz Užica sa pesmom ’’Bliskom’’.

Selektor konkursa, pesnik Milijan Despotović, odlučio je da se na drugom mestu nađe pesma ’’Inicijali’’ Branke Selaković iz Beograda, a pesma ’’La Storia Mija’’, autora Jaroslava Marka iz Zemuna, dobila je treću nagradu. 

Na Konkursu za najlepšu ljubavnu pesmu učestvovalo je 115 autora iz Srbije, BIH, Crne Gore, Hrvatske, Japana, Makedonije i Bugarske, sa ukupno 350 pesama.

-Naš Konkurs je postao za četvrt veka respektabilna književna manifestacija u Srbiji. Do sada je učestvovalo preko 5 000 pesnika sa 15 000 pesama. Izdali smo 25 zbornika ’’Žubori sa Moravice’’ i preko 30 knjiga nagrađenim pesnicima. Takođe smo ponosni što smo dokazali da i takozvane provincije mogu osmisliti i toliko dugo negovati vredne manifestacije poput ove. Ističemo da smo finansijski podsticani od lokalne samouprave a nekoliko puta sredstva je obezbedilo i Ministarstvo kulture. Mišljenja smo da ova naša manifestacija, baš zato što dolazi iz unutrašnjosti, treba da dobije stalnu finansijsku podršku resornog ministarstva.-kaže v.d. direktora Doma kulture, Milan Krunić.

Povodom 25 godina uspešnog postojanja ovog konkursa Dom kulture Ivanjica je izdao Antologiju ljubavnih pesama objavljenih u protklom periodu u zbornicima ’’Žubori sa Moravice’’. Uskoro će biti organizovano druženje autora i promocija pesama iz Antologije pod pokroviteljstvom organizatora.

Izvor:blic.rs/B. Bojović

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U nedelju šeste Pesničke vatre zlatiborske

Oglasna Tabla

Topli kolač s makom za hladne jesenske dane

Oglasna Tabla

Istraživanje: Prosečan iznos mita u Srbiji 74 evra, a ovo su zanimanja u kojima ima najviše korupcije

Oglasna Tabla

Klot i frket u potpunom mraku: Upoznajte slepu pletilju sa Zlatara

Oglasna Tabla

Likovni konkurs užičke biblioteke u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Prva zlatiborska PUZIJADA

Oglasna Tabla

Jesenja ravnodnevnica – moćan period u kom važe posebna pravila poput ovog: “Kakva setva takva i žetva”

Oglasna Tabla

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

Danas jutro prohladno, tokom dana sunčano do 22 stepena

Oglasna Tabla