14.3 C
Uzice
септембар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užičanka, Milica iz IV- 2, pobednica na republičkom literarnom konkursu

Budućnost književnog stvaralaštva u sigurnim rukama

Društvo školskih bibliotekara Srbije u junu 2017. godine raspisalo je Literarni konkurs „Leto bez brige, provedi kraj knjige“, a rok završetka bio je 15. septembar 2017. god. Konkurs je bio namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola. Učestvovalo je ukupno 140 radova u tri kategorije i to: – 54 rada učenika mlađih razreda, – 75 radova učenika starijih razreda, – 11 radova učenika srednjih škola. Na ovom konkursu učestvovali su i učenici OŠ „Dušan Jerković“ iz Užica.

Najbolјim radom u kategoriji učenika od  I do IV razreda pobedila je Užičanka Milica Čukanović, učenica IV2. Postigla je veliki uspeh i osvojila 1. mesto na ovom republičkom konkursu. Program dodele nagrada bio je organizovan 15. novembra 2017. god. u ogranku Biblioteke grada Beograda „Vladan Desnica“, talentovana Milica, koja je već nosilac nekoliko nagrada i priznanja, provela je divan dan u pratnji svoje učitelјice Nadežde Popović i školske bibliotekarke Mirjane Radovanović Pejović.

Goste je prvo pozdravila načelnica biblioteke Jelena Marković, a zatim smo čuli pozdravnu reč predsednice Društva, Mire Meglić. Svi prisutni učestvovali su u kreativnoj radionici koju je vodila bibliotekarka Nataša Stojilјković. Učenicima, biblitekarima, učitelјima i roditelјima obratila se književnica Jasminka Petrović, koja je između ostalog rekla: „Ja zaista verujem da će biblioteke spasti svet. Biblioteke su danas između škole i porodice. Zahvalјujući bibliotekama, mi pisci dolazimo do čitalaca. Zračite radošću koja nam je potrebna svima. Nastavite tako, a mi smo tu da vas podržavamo“.

Učenicima su dodelјene nagrade i diplome i svi prisutni su s pažnjom  uživali u čitanju prvonagrađenih radova.( Radove možete pročitati na http://www.skolskibibliotekari.edu.rs/sajt/index.php/aktivnosti/konkursi/128-rezultati-konkursa-leto-bez-brige-2017 .)

Nagrađeni učenici stigli su iz svih krajeva Srbije. Naime, DŠBS se uporno, uprskos brojnim teškoćama, već dugo zalaže za promovisanje čitanja i razvoj čitalačke pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola, odnosno podstiče ih na aktivno i kritičko čitanje. Zbog toga, između ostalog,  organizuje brojne literarne konkurse, kojima promoviše rad školskih bibliotekara sa učenicima, koji podstaknuti čitanjem, kroz svoje likovno i literarno stvaralaštvo dodatno razvijaju i potvrđuju svoju kreativnost i talente.

Tokom trajanja radionice đaci su još jednom sve odrasle iznenadili svojim odličnim rešenjima i dokazali da poseduju snagu i energiju koja pokreće i da je budućnost književnog stvaralaštva u sigurnim rukama.

Milica se ponosno fotografisala sa svojim nagradama – knjigama, koje je želјno zagledala i listala. Najviše je uživala u razgovoru sa svojom omilјenom književnicom Jasminkom, koja je pohvalila Miličin rad i obe su na slikama sa širokim osmehom.

Izvor:pasaz.rs/Mirjana Radovanović Pejović, Ana Duković, Predrag Radibratović

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Radionica pustovanja vune za slepe i slabovide u Užicu uz podršku Ambasade Francuske

Oglasna Tabla

Salata sa pečenim paprikama (video)

Oglasna Tabla

Vreme kestenja, opalog lišća i ajvara: Jesen nam i zvanično stiže sutra

Oglasna Tabla

Marijana (12) napisala sastav koji cela zemlja čita ne trepćući! Navešće vas dobro da razmislite o svom životu

Oglasna Tabla

Održan četvrti “Užički biciklistički karavan” (VIDEO)

Oglasna Tabla

MATIS proizvodi najkvalitetnije kuhinje u Srbiji, kompanija među 100 najvećih u zemlji !

Oglasna Tabla

Danas sunčano do 27 stepeni, posle podne naoblačenje

Oglasna Tabla

Leposava Majstorović, najvoljenija medicinska sestra Užica, bila i ostala (VIDEO)

Oglasna Tabla

U nedelju šeste Pesničke vatre zlatiborske

Oglasna Tabla