26.9 C
Uzice
јул 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užičanin se utopio u moru, pa dobio otkaz zbog neopravdanog odsustva

Obrad Tucović (41) iz Užica, koji se letos utopio u Crnom moru kod Sočija, ali čije telo nije nađeno, dobio je otkaz u preduzeću „Putevi Užice“ zbog neopravdanog odsustva.

Na društvenim mrežama pojavilo se rešenje o otkazu ugovora o radu pokojnom Obradu Tucoviću, sa potpisom direktora „Puteva“ Užice Leka Korićanca, overeno pečatom firme.

 

OK… Do sad su trudnice i teško bolesni dobijali otkaze…
Ovo sad je viši nivo…
Jebotedan… 😒

Da li je papir verodostojan – potvrda nije dobijena u „Putevima“, ni od Tucovićeve porodice koja je bila odsutna, ali njegov blizak prijatelj potvrdio je za „Blic“ da je Obradova supruga „dobila neki papir o otkazu“.

Tucović je, navodi se u rešenju, 22. juna 2017. upućen na rad u Rusiju, u Soči, kao bravar. Posle nešto više od mesec dana, ispričao je jedan od njegovih kolega, stigla je vest da se utopio.

U rešenju na kom stoji pečat preduzeća piše da je Tucović, na osnovu izveštaja službi iz Rusije, 30. jula, na slobodan dan, otišao sa radnikom L. D., koji je o tome i svedočio, na kupanje 20 kilometara od Sočija.

– S obzirom na to da do 16. 11. poslodavac nema zvanične informacije o njegovom opravdanju izostanka sa posla od 31. 7. 2017, izuzev nepotvrđenih informacija da je nastradao u moru, stekli su se uslovi da se otkaže ugovor o radu zbog neopravdanog odsustva – stoji u rešenju.

Tucovićev kolega kaže da su čuli kako je radnik koji je bio s Obradom pokušao da ga spase, ali nije uspeo, te da su im rekli da telo nikad neće biti nađeno.

Izvor:alo.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Deda sumnjiv za uznemiravanje 15-ak žena, pola maloletno

Oglasna Tabla

ZZJZ: Voda na plaži ispravna za kupanje

Oglasna Tabla

Minimalna crnogorska potrošačka korpa u junu iznosila 643 eura

Oglasna Tabla