27.3 C
Uzice
август 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

UŽIČANIMA DANAS STIŽE VODA?

Stanovnici naselja u višim zonama grada četvrti dan bez „česmovače“. Bolničke česme pune iz cisterni. Stanovnici naselja u višim zonama Užica bez vode su od petka uveče, a uprkos najavama da će „česmovača“ poteći od ponedeljka, to se nije dogodilo. Novi „maler“ zadesio je Javno preduzeće „Vodovod“ i 10.000 Era. Tek postavljene, dve nove spojnice pukle su odmah po montaži u Ulici Miloša Božanovića. Prema rečima gradskih čelnika koji su građanima uputili i izvinjenje, kvarovi će biti otklonjeni do večeras, ili do srede ujutru.

14947600_1172224006203378_3762985697039387964_n

Zamena 70 metara dotrajalih azbestnih cevi kojima je rok trajanja istekao, prečnika 400 milimetara, a koje su često pucale u prethodnom periodu, bila je planirana kako bi se izbegle veće havarije tokom zimskih meseci.
– Sve je završeno do nedelje u 22 časa, ali je tek stavljena spojnica odmah pukla. Još jednom je stavljena nova, posle duge noći na terenu za naše radnike, ali je i ona popustila oko pet časova ujutru. Na istom mestu biće montiran drugi tip spojnice – rekao je Duško Ljujić, direktor „Vodovoda“. – Nadamo se da od utorka novih problema neće biti.

Da problem uspešno reše, užičkim komunalcima pomažu kolege iz čajetinskog „Vodovoda“, jer su bez vode, pored domaćinstava, i Opšta bolnica i tri škole. Bolnički rezervoari se, međutim, dopunjavaju iz cisterni, pa vode u ovoj ustanovi ima.

Za oko 3.500 domaćinstava, do osposobljavanja vodovodne mreže, na raspolaganju su cisterne raspoređene po gradu.
Izvor: www.vecernjenovosti.rs/N.Janković

output_sm3ln4

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Slavko Kuzmanović posle 48 dana izašao sa bolničkog lečenja

Oglasna Tabla

Počeo Žestival sa „Veče Užičkih aforističara i sećanje na užičke legende“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Otvoren zlatiborski muzej maketa

Oglasna Tabla