10.8 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užičani trenutno dišu najkvalitetniji vazduh

Kvalitet vazduha u Užicu je decenijski problem i vrlo složeni prirodni fenomen na koji utiče više faktora,

samim tim pitanje unapređenja kvaliteta vazduha se ne može rešiti jednim projektom, jednom investicijom i jednom odlukom, rekao je za agenciju RINA zamenik gradonačelnika Grada Užica Nemanja Nešić.

„Shvativši to počeli smo fazno, kroz različite intervencije da rešavamo ovaj problem. Činjenica je da tim merama mi iz godine u godinu imamo poboljšanje u kvalitetu vazduha. Danas mogu da kažem da se u Užicu diše najkvalitetniji vazduh u zadnjih 40 godina. Nemamo kao nekada prisustvo teških metala u vazduhu, voze se bolji automobili, izmeštena je industrija iz centra grada, a kotlarnice gradske toplane, sem jedne, konvertovane su na gas. Veliki broj građana u individualnim ložištima polako prelazi na ekološki prihvatljivija goriva”, istakao je Nešić.

On je istakao da bi bio zadovoljan da se ovaj trend nastavi a i ide se u tom pravcu iako postoje stanovišta da bi sve moglo da ide bržim tempom.

„Završen je projekat i kotlarnice Međaj, čime smo stvorili uslove za ulaganje u tu investiciju i čime će u potpunosti svo kolektivno stanovanje preći na gas, nastavljamo sa subvencijama za individualna ložišta a radimo i određene intervencije u polju saobraćajne infrastrukture koje imaju za posledicu ubrzavanje saobraćaja, što će dosta smanjiti emisiju izduvnih gasova. Rešavanje aerozagađenja zahteva multidisciplinarni pristup i intervenciju na više različitih polja, i mislim da smo mi gotovo na svim poljima pokrenuli stvari a što je najvažnije one daju rezultate”, rekao je Nešić.

Izvor: RINA

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Svetlana je napustila posao programera, sada gaji krave na Zlataru i nije se pokajala

Oglasna Tabla

Dejan Petrović sa svojim Big bendom napravio haos u Centru „Sava“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prodata „Budimka“

Oglasna Tabla

Danas je Svetski dan deteta

Oglasna Tabla

Donacijom grada Harbina Užice dobilo sportsko-rekreativni centar na Pori (FOTO)

Oglasna Tabla

Nagradni konkurs u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Izložba radova 24. Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa

Oglasna Tabla

Pokrenuta peticija „Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga“

Oglasna Tabla

Od danas hladnije, uz padavine

Oglasna Tabla