1.1 C
Uzice
септембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užičani trenutno dišu najkvalitetniji vazduh

Kvalitet vazduha u Užicu je decenijski problem i vrlo složeni prirodni fenomen na koji utiče više faktora,

samim tim pitanje unapređenja kvaliteta vazduha se ne može rešiti jednim projektom, jednom investicijom i jednom odlukom, rekao je za agenciju RINA zamenik gradonačelnika Grada Užica Nemanja Nešić.

„Shvativši to počeli smo fazno, kroz različite intervencije da rešavamo ovaj problem. Činjenica je da tim merama mi iz godine u godinu imamo poboljšanje u kvalitetu vazduha. Danas mogu da kažem da se u Užicu diše najkvalitetniji vazduh u zadnjih 40 godina. Nemamo kao nekada prisustvo teških metala u vazduhu, voze se bolji automobili, izmeštena je industrija iz centra grada, a kotlarnice gradske toplane, sem jedne, konvertovane su na gas. Veliki broj građana u individualnim ložištima polako prelazi na ekološki prihvatljivija goriva”, istakao je Nešić.

On je istakao da bi bio zadovoljan da se ovaj trend nastavi a i ide se u tom pravcu iako postoje stanovišta da bi sve moglo da ide bržim tempom.

„Završen je projekat i kotlarnice Međaj, čime smo stvorili uslove za ulaganje u tu investiciju i čime će u potpunosti svo kolektivno stanovanje preći na gas, nastavljamo sa subvencijama za individualna ložišta a radimo i određene intervencije u polju saobraćajne infrastrukture koje imaju za posledicu ubrzavanje saobraćaja, što će dosta smanjiti emisiju izduvnih gasova. Rešavanje aerozagađenja zahteva multidisciplinarni pristup i intervenciju na više različitih polja, i mislim da smo mi gotovo na svim poljima pokrenuli stvari a što je najvažnije one daju rezultate”, rekao je Nešić.

Izvor: RINA

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Održava se Sajam domaće rakije u Šljivovici

Oglasna Tabla

U gepeku Zemunaca čitav tovar nelegalnih cigareta

Oglasna Tabla

Saopštenje za medije Javnog izvršitelja Đorđa Dogandžića povodom slučaja porodice „Ćitić“

Oglasna Tabla

Država preuzima aerodrom Ponikve od Užica

Oglasna Tabla

Mališani iz vrtića „Bambi“ šetnjom obeležili Dan bez automobila (FOTO)

Oglasna Tabla

FOTO DANA: Šmeker se ne postaje, šmeker se rađa

Oglasna Tabla

Izložba radova Nenada Nedeljkova u Galeriji Reflektor

Oglasna Tabla

Startap centri u Užicu, Priboju i Arilju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Rok za prijavljivanje vršnjačkog nasilja 24 sata

Oglasna Tabla