Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Užičani trenutno dišu najkvalitetniji vazduh

Kvalitet vazduha u Užicu je decenijski problem i vrlo složeni prirodni fenomen na koji utiče više faktora,

samim tim pitanje unapređenja kvaliteta vazduha se ne može rešiti jednim projektom, jednom investicijom i jednom odlukom, rekao je za agenciju RINA zamenik gradonačelnika Grada Užica Nemanja Nešić.

„Shvativši to počeli smo fazno, kroz različite intervencije da rešavamo ovaj problem. Činjenica je da tim merama mi iz godine u godinu imamo poboljšanje u kvalitetu vazduha. Danas mogu da kažem da se u Užicu diše najkvalitetniji vazduh u zadnjih 40 godina. Nemamo kao nekada prisustvo teških metala u vazduhu, voze se bolji automobili, izmeštena je industrija iz centra grada, a kotlarnice gradske toplane, sem jedne, konvertovane su na gas. Veliki broj građana u individualnim ložištima polako prelazi na ekološki prihvatljivija goriva”, istakao je Nešić.

On je istakao da bi bio zadovoljan da se ovaj trend nastavi a i ide se u tom pravcu iako postoje stanovišta da bi sve moglo da ide bržim tempom.

„Završen je projekat i kotlarnice Međaj, čime smo stvorili uslove za ulaganje u tu investiciju i čime će u potpunosti svo kolektivno stanovanje preći na gas, nastavljamo sa subvencijama za individualna ložišta a radimo i određene intervencije u polju saobraćajne infrastrukture koje imaju za posledicu ubrzavanje saobraćaja, što će dosta smanjiti emisiju izduvnih gasova. Rešavanje aerozagađenja zahteva multidisciplinarni pristup i intervenciju na više različitih polja, i mislim da smo mi gotovo na svim poljima pokrenuli stvari a što je najvažnije one daju rezultate”, rekao je Nešić.

Izvor: RINA

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Кикорики“ и „Човек по имену Ото“ – Културни центар Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији данас киша, на планинама снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Комбуха је право лековито чудо, еликсир младости и дуговечности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови поласци на линији Турица- Севојно

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

57. Саветовање агронома и пољопривредника Србије на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија у Коштици, нормализација водоснабдевања до 16 часова

ОГЛАСНА ТАБЛА