14.2 C
Uzice
новембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

UŽIČANI TRAŽE PRODUŽENJE AUTO – PUTA PREKO ZLATIBORSKOG OKRUGA

Na zajedničkom sastanku Saveta Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga (koji će se održati u petak 30.septembra u 11 sati u Požegi), na dnevnom redu naćiće se i izgradnja Autoputa na koridoru 11, od Čačka prema Crnoj Gori.

1410201860_5323

Naime, načelnik Zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović i gradonačelnik Užica Tihomir Petković inicirali su razgovor sa načelnikom Moravičkog okruga Slobodanom Jolovićem vezano za produženje izgradnje auto – puta na koridoru 11 prema Crnoj Gori preko Užica, Zlatibora i Nove Varoši do Boljara.

Jolović tvrdi da postoji potpuna saglasnost oba okruga da deonicu auto – puta na koridoru 11 od Preljine do Požege treba započeti odmah i završiti u što kraćem roku, ali i na vreme definisati trasu i raditi na pripremama za realizaciju deonice Požega – Boljari. „Za ovaj projekat zainteresovane su opštine Arilje, Ivanjica i Sjenica, dok većina lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga smatra da trasa treba da se planira pored većih naseljenih mesta, kao što su Užice, Čajetina,Zlatibor, Nova Varoš, Priboj i Prijepolje, jer bi u tom slučaju bio veći protok vozila i samim tim imala bi ekonomsku opravdanost bez obzira na trenutno veće investicione troškove“, istakao je on.

Oba okruga su zainteresovani i za aktiviranje aerodroma za civilni saobraćaj, Moravički „Morava“ u Lađevcima a Zlatiborski „Ponikve“ nedaleko od Užica. „Pokušaćemo da se na ovu temu dogovrimo kako bi smo o tome imali jedinstven stav svih četrnaest gradova i opština sa teritorije Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga sa kojim bi smo upoznali potpredsednicu Vlade i resornog ministra prof. dr Zoranu Mihailović, a ona to prenela premijeru i Vladi Republike Srbije“, naglasio je Jolović.

Izvor: Glas zapadne Srbije
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zimsko orezivanje voća: Obezbedite dobar rod uz video – uputstvo od samo tri koraka

Oglasna Tabla

Promenljivo oblačno, vetrovito i toplo

Oglasna Tabla

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla

Tajna pametne dece je u rečima koje čuju od svojih roditelja

Oglasna Tabla

На данашњи дан почела је Колубарска битка

Oglasna Tabla

Dva proverena recepta za savršen kiseli kupus

Oglasna Tabla

Ratni tenk „hočkis” iz Drugog svetskog rata pomeren zbog uređivanja platoa

Oglasna Tabla

Srbija prodaje 22 vojna kompleksa: Ponuđene kasarne, skladišta i jedna komanda

Oglasna Tabla