13.7 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užičani su ponosni što imaju ovakve sportiste (FOTO)

U kabinetu gradonačelnika Užica priređen je prijem za užičke sportiste, osvajače medalja na svetskim, evropskim i državnim takmičenjima. Tijana Malešević i Maja Aleksić su nedavno sa odbojkaškom reprezentacijom Srbije osvojile zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu, Nikola Filipović je osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u kik boksu održanom u Slovačkoj, a Luka Kotorčević je postao najmlađi šampion Srbije u reliju u generalnom plasmanu Nacionalnog šampionata i osvojio je prvu zlatnu kacigu.

Gradonačelnik Petković je istakao da su Užičani ponosni što imaju Tijanu koja je i u prošlosti umela da obraduje svoje sugrađane uspesima na velikim takmičenjima, i poželeo joj da tako nastavi i ubuduće.

Naša „zlatna“ odbojkašica, Tijana Malešević je navela da je „ponosna kao i mnogo puta ranije što je Užičanka i što je u ovom gradu učila prve i odbojkaške i životne korake“ i dodala da se „u svoj grad uvek rado vraća da svoje uspehe i svoju radost podeli sa sugrađanima.“

Druga naša „zlatna“ odbojkašica Maja Aleksić nije danas bila na prijemu zbog klupskih obaveza.

Mladi kik bokser Crvene zvezde Nikola Filipović osvojio je zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope u Bratislavi i na taj način je postao šampion Starog kontinenta. Gradonačelnik je naveo da se nada da će Nikola nastaviti sa uspesima, i da će obzirom da je na početku karijere, ovaj Užičanin još dugo godina donositi radost Srbiji i Užicu.

Nikola je kao član reprezentacije Srbije, osvojio je bronzanu medalju u kik boksu na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu održanom u Budimpešti, a na Svetskom kupu u Mađarskoj 2017. godine osvojio zlatnu medalju.

„Ovaj uspeh mi mnogo znači, ali postaje još draži kada dobijem podršku svog grada, bivšeg trenera i drugara“, rekao je Filipović na prijemu.

Kada se radi o mladom i perspektivnom automobilisti Luki Kotorčeviću, gradonačelnik Petković je istakao da Luka već nekoliko godina niže uspehe, od titula u kartingu do titula u automobilizmu.

Luka Kotorčević je postao najmlađi šampion Srbije u reliju u generalnom plasmanu Nacionalnog šampionata. Kotorčević je pored titule u generalnom plasmanu, po treći put postao i šampion svoje klase, što mu je donelo i zlatnu kacigu.

Titula ima još veću težinu, ako se uzme u obzir to da je Kotorčević nastupao sa “slabašnim” automobilom, koji nema mnogo šansi za pobedu u generalnom plasmanu, ali je ovaj mladi Užičan ipak to uspeo.

„Velika je čast naći se na prijemu pored ovako velikih imena, osvajača i evropskih i svetskih zlata“, rekao je Kotorčević i zahvalio se Gradu Užicu na podršci koju mu pruža iz godine u godinu.

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

(VIDEO) Evo kako su uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Oglasna Tabla

I danas toplo i vetrovito, moguć olujni vetar

Oglasna Tabla

Za napad na izvršitelja do 12 godina zatvora

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Luka i Elena osvojili 5 medalja za Užice

Oglasna Tabla

„Lorencačo“ najbolja predstava 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Oglasna Tabla

Predavanje u Užicu: Eminentni stručnjaci na temu derivacionih mini hidroelektrana

Oglasna Tabla

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla