Огласна табла
СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ужичани нанели први пораз Обилићима из Косовске Митровице

УЖИЦЕ – КОСОВСКА МИТРОВИЦА 3:1 (22:25, 25:16, 25:23, 25:14) 97:78

 

Ужице: Пековић 11п, Љубојевић, Жунић Д, Лазић (кап) 17п, Дабић 3п, Јањић 5п, Жунић (либ), Брашанац, Милојевић 1п, Лекић 29п, Крстић 4п, Средић, Марић (либ); тренери Крсмановић и Богосављевић;

Косовска Митровица: Поповић 13п, Стокић (либ), Алемпијевић 6п, Радивојевић 3п, Радомировић (кап) 7п, Тодоровић 4п, Ненадић 12п, Хоџић, Ћирковић 3п, Јовић;Дерби Друге лиге запад за сениоре је оправдао сва очекивања. Сјајан амбијент, доста навијача, расположени ривали, тензија…. На крају је пресудила већа жеља Ужичана и мањи број грешака у односу на госте.

Утакмица је почела одличним сервисима Лекића и Пековића и чинило се да су домаћи ушли у меч са великим самопоуздањем. Међутим, фаворизовани гости су предвођени сјајним дизачем Радивојевићем стигли почетну предност Ужичана, а онда и прешли у вођство, које су одржали до краја сета захваљујући грешкама домаћих играча.

Ужичани су наставили да сервирају јако, чак и по цену грешке. Циљ је био одвојити дизача Косовске Митровице од мреже и отупити напад гостију кроз средину. У другом сету ова тактика је функционисала одлично. Вратили су самопоуздање ужички витезови: Лазић од Заовина, Лекић од Шљивовице, Крстић од Сврачкова, Јањић од Трипкове, Дабић од Алиног Потока, Жунић од Криве Реке, Милојевић од Беле Реке, Љубојевић од Јабланице, Брашанац од Чајетине, Пековић од Поре. Други сет су освојили убедљивим резултатом 25:16.

Трећи сет је определио коначан исход. Екипе су биле изједначене, са малим и несигурним вођством Ужичана. Оба тима су се смењивали у добрим потезима и грешкама. Када се чинило да гости сустижу вођство Ужица, почели су да греше сервис и поклонили трећи сет домаћој екипи (25:23).

Четврти сет су боље отворили гости. Међутим, код резултата 10:8 за Косовску Митровицу, на сервис у екипи Ужица долази изванредни коректор Ужица Вељко Лекић. Као да је најбоље чувао за четврти сет. Отворио је магацин тешке артиљерије и испалио 11 изузетних сервиса. Пријем Косовске Митровице је био потпуно разорен. Неколико асова, неколико померених пријема гостију које су сјајно решавали одлични Крстић и капитен Лазић.. и резултат је већ био 19:11 за Ужице. Када је на резултату 19:10 за Ужице сјајни Лекић погрешио сервис, сви у дворани су устали и аплаузом наградили невероватну серију убитачних сервиса Лекића од Шљивовице. Четврти сет је тријумфално завршио вечерас изванредни ужички диригент Крстић који је омогућио младом Пековићу своје тренутке славе.

Тако су се Ужичани вратили на победнички пут и, после пораза у Краљеву на старту пролећног дела првенства, повећали своје шансе у борби за Прву лигу.

А изазова не мањка. У наредном колу Ужице очекује још један дерби против трећепласиране Багдале из Крушевца. Утакмица се игра у недељу 05. марта 2023. године у Крушевцу са почетком у 14 часова.

Извор/Фото: ОК Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас се славе Младенци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Две медаље за атлетичаре Ужица на кросу Централне Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Променљиво време – облачно и топло до 19 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милош поштењачина! Пронашао новчаник са преко 200.000 динара, документима, картицама и вратио власнику!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележен јубилеј Педагошког факултета Ужице, 30 година успешног постојања и рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Маме су закон: Удружење покренуло петицију за допуну Закона о раду

ОГЛАСНА ТАБЛА

ССП Ужице: Грађани незадовољни начином обрачуна рачуна за изношење смећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворено са грађанима о новом нацрту Одлуке за програм “Удружимо се “ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело заказивање термина за упис у школу

ОГЛАСНА ТАБЛА