ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ужичани на Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду

Као и претходних година град Ужице организовао је бесплатан одлазак ужичких пољопривредника на Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду. Била је ово прилика да њих 120 обиђе сајамске хале и упозна се бројним иновацијама.

Тема овогодишњег Међународног сајма пољопривреде у Новом Саду је одржива пољопривреда, а сви посетиоци у прилици су да се упознају са применом нових модерних техннологија, које ће у значајној мери унапредити проиизводњу. За 120 пољопривредника са подручја града Ужица, како су истакли, ово је била прилика да виде најновију механизацију, опрему, сточна грла али и да се упознају са применом савремених технологија у пољопривредној производњи.

За развој пољопривреде град Ужице издваја значајна и из године у годину све већа средства. У току је Јавни позив за субвенције у овој години, где је опредељено 50 милиона динара. До данас је стигло 550 захтева, а сви пољопривредни произвођачи заинтересовани за набавку механизације, сточних грла, система за наводњавање, садница могу рачунати на подршку и повраћај дела средстава.

Средства се одобравају по редоследу поднoшења потпуних захтева, а конкурс је отворен до утрошка планираних средстава. Пријем захтева врши се канцеларији број 28 Градске управе Ужице.

За додатне информације обратити се на телефон број 031/590 163.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Летња школа роботике

Сарадња са градом Асуаном у свим областима, наредни сусрет у Ужицу у октобру

Рефест од 24. до 26. јула на Тић пољу

Богат програм “Златиборског културног лета“

СПЦ обележава празник посвећен светим мученицима Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви

Сунчано и врело из дана у дан – морамо се прилагодити јер ће потрајати

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице