9.7 C
Uzice
новембар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

UŽIČANI DOMINIRALI NA PRVOM AUTOSLALOMU U ARANĐELOVCU

Proteklog vikenda, u subotu, 19. avgusta , u Aranđelovcu je održan prvi ovogodišnji autoslalom koji se boduje za šampionat Srbije. U konkurenciji 35 vozača iz Srbije i Hrvatske, Užičani: Slobodan Jakovljević i Dejan Pejić su dominirali u generalnom plasmanu, a sa ovog takmičenja doneli su još po dva pehara, kao i drugo mesto u plasmanu klubova za užički klub: ASD Užice Reli Tim, čime su i pokazali i  dokazali da naš grad, tradicionalno,  ima šampione u svim autsportskim disciplinama. Pored toga, Slobodan Jakovljević sezonu je  počeo  sa prvom u nizu, kako se nada, pobeda, u trci za  ponovno osvajanje  titule prvaka Srbije u disciplini autoslalom u kojoj je godinama unazad neprikosnoven.

Nakon letnje pauze, proteklog vikenda startovala su autosportska takmičenja u Srbiji ,a prvo u drugom delu sezone  je autoslalom u Aranđelovcu održan 19. avgusta  na kome su dominirali vozači iz užičkog autosportskog udruženja Užice Reli Tim: Slobodan Jakovljević i Dejan Pejić. Slobodan Jakovljević je ponovio prošlogodišnji uspeh, a titulu šampiona u ovoj disciplini potvrdio je osvojenim prvim mestom u generalnom, najboljim vremenom u grupi dva i u klasi pet. Njegov klupski kolega, Dejan Pejić osvojio je drugo mesto u generalnom , drugo u grupi dva, i prvo mesto u klasi šest. Ovim rezultatima, njih dvojica omogućili su da Užice Reli Tim osvoji dovoljno bodova za drugo mesto u klupskom plasmanu, iza organizatora autoslaloma, aranđelovačkog SG Racin Team, za koji je i nastupio najveći broj prijavljenih vozača. Treće mesto u generalnom plasmanu, zauzeo je Valjevac, Milan Ninović koji je nastupio za klub organizatora,dok je u konkurenciji klubova treći bio ASK „Šampion“ iz Bajine Bašte.

U konkurenciji od trideset pet takmičara, Užičani su pokazali, ali i dokazali da tradicija vrhunskih sportskih vozača koja se više decenija neguje u ovom gradu  znači više od priče, i da autoslalom kao najmlađa autosportska disciplina krupnim slovima, pored relija, beleži i vozače sa ovog kraja zapadne Srbije u svoju istoriju. Stazu na Bukulji dugu 1300m, sa  osam kapija, 16 čunjeva i četiri šikane, Slobodan Jakovljević je savladao sa svojim Citroenom Saxom za 02:22.11 minuta zbirno iz prve i treće vožnje, budući da se staza prolazi tri puta, pri čemu se za generalni plasman računaju dva najbolja vremena.Dejan Pejić, koji je u našoj autosportskoj javnosti poznat kao suvozač Luke Kotorčevića u disciplini reli, aranđelovačku stazu prešao je u Renou Kliu za  02:28.27.

Jakovljević je, nakon osvojena tri prva mesta rekao da je ovaj uspeh za njega „očekivan, budući da jako dobro poznaje i svoje konkurente, svoje mogućnosti, ali i svoj auto“, a ni staza na kojoj se autoslalom održava četvrtu godinu uzastopno, nije mu nepoznata“:

-Na prvom mestu odao bih priznanje organizatorima slaloma koji je bio vrhunski spremljen. Ono što bih pohvalio, pored besprekorne organizacije, jeste i postupak kojim su, odavši specijalno priznanje učesnicima iz Hrvatske Antunu Laušiću i Dariju Mučnjaku,, pokazali zbog čega je ovaj sport, pored takmičenja, nešto posebno kada je u pitanju poštovanje kolega. Pored organizatora, veliku zahvalnost dugujem i direktoru Užice Reli Tima, Veljku Adžiću, koji je specijalno zbog mene došao u Aranđelovac ujutro, na dan takmičenja,  za nekoliko sati, budući da sam napravio veliku grešku, ne pripremivši na vreme potrebnu dokumentaciju za prijavu, koju je on kompletirao,  te je samo zbog moje nemarnosti malo nedostajalo da ne startujem na dugo čekanom takmičenju.

Slobodan Boban Jakovljević kaže da što se njega tiče, autoslalom kao disciplina ne zahteva neke posebene pripreme, budući da je iskusan na stazi, a za osvojeno prvo mesto bilo mu je dovoljan samo jedan prolaz istom na treningu pre početka zvaničnog takmičenja, da bi rutinski „odradio posao“, i počeo sa kako kaže, „overom prošlogodišnje šampionske titule i ove godine“.

Za razliku od Jakovljevića, drugi Užičanin koji je briljirao u Aranđelovcu, Dejan Pejić, rekao je da tri pehara koliko je doneo u svoj grad, smatra uspehom kojim je i sam sebe iznenadio:

-Uzevši u obzir da sam dan pred početak slaloma imao kvar na autu koji smo otklanjali do pred zoru na dan takmičenja pa sam na start stigao nakon par sati odmora, i da sam imao jako loše, dotrajale gume, sve ono što sam doživeo tog dana na stazi, izletevši sa nje u toku treninga jer sam isprobavao i mogućnosti vozila u takvom stanju što se u poređenju sa mojim željama završilo na ovakav način, nisam sebi ni davao šansu za ovakav uspeh. On to jeste u pravom smislu reči, jer je za mene svako takmičenje u autosportu, bilo da se radi o reliju, što je moja prioritetna disciplina, ili u autoslalomu, za mene uvek novi izazov. Pored pohvala za izuzetnu organizaciju samog takmičenja, moram da se zahvalim i svojm prijateljima Dušanu i Miletu Đokoviću, kao i Milanu Novakoviću koji su uložili veliki napor noć pre starta da se vozilo osposobi, ali i bili uz mene kao moralna podrška tokom samom takmičenja. Takođe bih istakao i da zajedno sa mnom, ovu pobedu deli i moj sponzor „Borović auto“, ali i moj klub, Užice Reli Tim za koji nastupam od početka takmičenja u disciplini autoslalom.

Autoslalom u Aranđelovcu je, inače bio prvi ovogodišnji u ovoj kategoriji ovih autosportskih takmičenja,budući da je prvi planirani po kalendaru zakazan u Užicu, u julu, otkazan zbog nedostatka materijalnih sredstava koja bi omogućila njegovu realizaciju. Na žalost, organizator nije naišao na razumevanje lokalne samouprave za dotiranje dela nedostajući sredstava, pa su  umesto staze na Ponikvama, takmičenja za šamionat Srbije počela na Bukulji. Nakon ovog slede autoslalomi u Beogradu , a za kraj šamionata i potvrdu ovogodišnjih titula u kalendaru Sportskog i auto karting saveza Srbije upisan je još jedan autoslalom planiran u Užicu u organizaciji Užice Reli Tima, koji će se bodovati i za Centralno-evropsku zonu (CEZ).

Izvor: M.Nikolić/ foto: SAKSS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla

Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak

Oglasna Tabla

Kada će malina iz Arilja postati kao vino iz Francuske

Oglasna Tabla

MR Zorica Milosavljević zastupljena u „Leksikonu stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju“

Oglasna Tabla

Izgradnja i popravka seoskih puteva u završnoj fazi

Oglasna Tabla

Poznat spisak polovnih automobila koje nećemo moći više da uvozimo: Srbi ostaju bez omiljenih vozila

Oglasna Tabla

Šansa za đake da se prijave do kraja novembra petnica otvara vrata za 2.000 najdarovitijih srednjoškolaca

Oglasna Tabla

(VIDEO) Evo kako su uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Oglasna Tabla

I danas toplo i vetrovito, moguć olujni vetar

Oglasna Tabla