OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užas na Tari: Pobegao od korone i kampovao u automobilu, njegovo telo jutros pronađeno u potoku

Rendžeri Nacionalnog parka „Tara“ pronašli su jutros na ovoj planini, u predelu zvanom Rastište, beživotno telo muškarca iz Beograda starog oko 30 godina.

Posle višednevne potrage za njim, telo je nađeno u odmakloj fazi raspadanja u jednom bujičnom potoku na jako nepristupačnom, šumovitom terenu. Uzroci njegove smrti za sada nisu poznati.

Nesrećeni Beograđanin, saznaje „Blic“, na Taru je došao u jeku korona virusa i od tada ovde boravio. Spavao je automobilu koji je bio parkiran na jednoj od livada u Rastištu. Meštani koji ga proteklih meseci viđali prošlog vikenda su prijavili da su je njegovo vozilo duže vreme stoji otključano i da su u njemu dokumenta, ali a da vlasnika autmobila nema već danima. Kako oni kažu, Beograđanin im je pričao da je na Taru došao da kampuje kako bi se sklonio od epidemije i da napiše knjigu.

Neke od njih, priča se u Rastištu, molio je da mu ponešto kupe u Bajinoj Bašti, uglavnom stvari za ličnu higijenu, ali ne i hranu. Slabo su ga viđali da jede, a u glavnom je pio vodu.

Rendžeri NP „Tara“ su danima pretraživali područje Rastišta, a u akciji su im pomagali srodnici nestalog koji su došli iz Beograda. Potraga je okončana jutros kada je u jednom od potoka Rastišta, oko kilometar daleko od automobila u kome je kampovao nestali, u divljem predelu u kome ima medveda i vukova, i u koje ljudi retko zalaze, zatečen jeziv prizor. Nekim slučajem telo pronašle pronašle i rastrgle zveri, pretpostavka je da je Beograđanin tu ležao mrtav oko 20 dana. Razlog smrti utvrdiće odbukcija.

Renžeri sa Tare i vatrogasci iz Bajine Bašte tokom dana su uz pomoć nosila uspeli da iznesu telo pokojnika uz jednu liticu i kroz težak i šumovit teren.

Izvor:.blic.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Odluka Kriznog štaba: Vraćamo meru koju smo imali tokom vanrednog stanja

Oglasna Tabla

Saopštenje OO SNS Čajetina

Oglasna Tabla

Prednosti Zlatibora – visok nivo bezbednosti i do 50 odsto niže cene smeštaja

Oglasna Tabla

Rusija odobrila lek Koronavir za lečenje od Covid-19

Oglasna Tabla

U užičkoj bolnici ubrzano se popunjavaju kapaciteti za sumnjive na korona virus

Oglasna Tabla

Tiodorović: Kraj drugog pika korone posle vikenda

Oglasna Tabla

Zlatar i dalje među najtraženijim destinacijama

Oglasna Tabla

Upis u srednje škole putem interneta

Oglasna Tabla

Danas do 28 stepeni uz povremenu oblačnost

Oglasna Tabla