ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Uz pomoć Vlade, u Užicu u toku realizacija 30 projekata

Grad Užice je za 2020. godinu planirao mnogo investicija, što je posledica i mnogobrojnih projekata koji su prošli u raznim ministarstvima i Kancelariji za javna ulaganja, ali i kod raznih donatora iz Evropske unije.

Sa druge strane, i sam budžet grada za ovu godinu najveći je do sada, kaže prvi čovek Užica i dodaje da je to zbog dobrog rada užičke privrede, ali i dobrog rada tima same Gradske uprave.

„ Mi smo grad koji može da se pohvali sa desetak projekata koje sufinansira Evropska unija, a imamo i jedan veliki projkat, uz donaciju Švajcarske, a koji se odnosi na energetsku efikasnost, pre svega stambenih zgrada i škola. Nagrađivani smo i kao najotvorenija lokalna samouprava, kada je u pitanju naš rad i po tom osnovu smo dobili određena sredstva“, naglašava Tihomir Petković, gradonačelnik Užica.

U ovom trenutku, u gradu na Đetinji oko 30 projekata su u toku. Mada sa zakašnjenjem zbog epidemije koronavirusa i smanjenim brojem radnika. sada je sve krenulo u punom jeku i veći deo projekata trebalo bi da bude okončan do kraja godine.

„Imamo veoma važne infrastrukturne projekte, kao što su kišna kanalizacija i rekonstrukcija ulica u punom profilu, ali i puteva. Sve ovo traje malo duže i razumem Užičane što su nestrpljivi jer radovi traju dugo. Te projekte ćemo uskoro završiti, kao i Zlatiborsku ulicu koju već završavamo. Počeli su radovi i u Ulici Ive Andrića, a u Karađorđevoj, gde je veliki posao i košta puno, nadam se da ćemo završiti u narednih dvadeset dana. Želim da kažem da ono, što najviše tišti naše građane, biće uskoro završeno“, kaže Petković.

„Trenutno se privode kraju radovi na rekonstrukciji objekta Komandno – obrazovnog centra u kasarni, budući Centar visokog obrazovanja, čija je vrednost oko 50 miliona dinara i deo finansira Ministarstvo privrede. Ovih dana završavamo i radove na Start ap centru, čija je vrednost 46 miliona dinara. Uporedo sa ovim radovima, trenutno je živa aktivnost na dva sportska objekta, a to su hala u Sevojnu, čiju izgradnju finansira Ministarstvo prosvete i hala u Krčagovu, koja je davno počela da se gradi i čija vrednost iznosi više od 600.000 evra“, kaže Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“.

Uporedo sa svim pomenutim radovima, u toku je i ambijentalno uređenje grada Užica, pa se tako izvode završni radovi na rekonstrukciji trotoara u Ulici Dimitrija Tucovića, koje u potpunosti finansira Grad iz budžeta. Tu su i tekuća održavanja, ali i asfaltiranje puteva u mnogim selima.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама

Репертоар Народног позоришта Ужице

Још данас топло и суво, од уторка киша и пад температуре

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије