ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Уводи се забрана претицања за камионе на ауто-путу?

Практично, новим прописом биће онемогућено претицање камиона камионом.

Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, покренуо је инцијативу о забрани претицања за теретна возила на ауто-путу, са циљем додатног убрзавања саобраћаја и унапређења безбедности. Практично, новим прописом биће онемогућено претицање камиона камионом.

Тренутно важећим законским прописима из области саобраћаја у Србији не постоји ограничење претицања за теретна возила, осим на местима где се то изричито забрањује постављеном саобраћајном сигнализацијом, пише Блиц.

„Анализирали смо позитивну упоредну праксу и спровођење различитих ‘пилот’ пројеката везаних за забрану претицања теретним возилима на ауто-путевима. Показало се да добре резултате у контексту убрзања саобраћаја даје забрана претицања за теретна возила на ауто-путевима у одређеним временским интервалима када је појачан интензтитет саобраћаја, рецимо од 6 до 18 часова. Забраном претицања за теретна возила на ауто-путевима ће се смањити гужве, убрзати саобраћај и додатно повећати безбедност учесника у саобраћају“, рекао је данас министар Момировић на Блиц Бизнис панелу „Електромобилност – глобални трендови, прилике и препреке у Србији“.

Он је додао да је захтев о изради студије упућен јутрос „Путевима Србије“.

„Јутрос смо упутили захтев ка ‘Путевима Србије’ за израду студије. Како би људи до омиљених туристичких локација убудуће стизали брже, циљ нам је да убрзамо саобраћај“, рекао је министар.

Циљ забране претицања за теретна возила на ауто-путевима је убрзавање саобраћаја и то да до Северне Македоније, Бугарске, Грчке, наши грађани стижу сат времена раније.

Како је министар истакао, циљ је да већ следеће летње сезоне ова мера ступи на снагу.

Б92

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Повећан број ноћења туриста у односу на прошлу годину за 15 одсто

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Такмичарски дани младих иноватора и предузетника“ у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Gorivo pojeftinilo!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Онлајн клађење и апликација за упознавање разлог да банка не одобри кредит

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен бивши фудбалер Партизана! Пронађен му је пиштољ и 126 меткова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Већ је познато какво нас време очекује за новогодишње празнике

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ-у

ОГЛАСНА ТАБЛА

Коловози мокри, опрез на путевима

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА