OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Uvedena vanredna situacija u Varoši – neće biti Zlatarfesta!

Zbog velikog broja obolelih na teritoriji zlatiborskog okruga i povećanog rasta obolelih lica u Novoj Varoši, štab za vanredne situacije je danas održao hitan sastanak, nakon kojeg su od danas i stupile preventivne mere koje se odnose na zabranu okupljanja na otvorenom, obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima i ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata od 7 do 20h.

„U ovom momentu je 52 novovarošana proglašeno pozitivnim od virusa Covid 19 i za mnoge od njih, nažalost nemamo zvanične podatke, što znači da će ih biti još. Mi smo danas doneli odluku, koja će nadam se kratko trajati. Ova odluka uvođenja vanredne situacije podrazumeva nekoliko važnih mera, a sve mere smo prepisali bukvalno od preporuka Vlade Republike Srbije“ rekao je komandant štaba za vanredne situacije, Radosav Vasiljević.

Zbog neophodnosti da se zabrani okupljanje, kako saznajemo, sve manifestacije će biti odložene, od kojih je jedna od najznačajnijih i Zlatarfest.

„Odlažu se sve manifestacije u svim drugim gradovima i opštinama. Jedan život nema cenu i ne može se ničim gubitak života meriti sa brojem bilo kojih manifestacija u našoj opštini“, dodao je on.

Od mera koje je doneo štab za vanredne situacije, značajne su i one koje se odnose i na punu primenu svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja, u osnovnim i srednjim školama, obavezno nošenje maski u javnom prevozi, čestu dezinfekciju javnih objekata i javnih površina, a predsednik opštine je dodao da se i pored ozbiljnosti situacije nada da će se ista i stabilizovati i da će uvedene mere, ukoliko se smanji broj obolelih do petka, moći da se stave i van snage.

Izvor: zlatarpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vremenska prognoza za subotu – 8. avgust

Oglasna Tabla

Uhapšen još jedan učesnik užičkih protesta

Oglasna Tabla

19 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19 sa teritorije Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

TAČNO PRE 60 GODINA: Na današnji dan, 7. avgusta 1960 godine otvorena je užička plaža

Oglasna Tabla

Guča 2020. bez Sabora: Kako Srbi pišu istoriju

Oglasna Tabla

Jedan od smešnijih srpskih izraza „Nadrljao kao Žuti“, potekao je iz veoma tužne priče o mladiću neupućenom u naše običaje

Oglasna Tabla

Od Užica 300.000 dinara za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Oglasna Tabla

Maline u čokoladi: Neodoljive domaće praline koje ćete obožavati (VIDEO)

Oglasna Tabla

Danas isplata 60 odsto minimalca za više od 235 hiljada preduzeća

Oglasna Tabla