OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Утврђен Динамички план радова, енергетска санација школа почеће до краја месеца

Ужице – На заједничком састанку између представника Министарства рударства и енерегетике, представника Државног секретаријата Швајцарске конфедерације за економске послове (СЕКО), изабраног извођача радова фирме “CREDO” из Врања и Града Ужица утврђен је Динамички план радова у оквиру пројекта енергетске санације три основне школе и једног вртића у Ужицу. Договорено је да први конкретни радови почну до краја овог месеца.

Пројекат вредности 1.802.747,69 евра колико износе средства Државног секретаријата Швајцарске конфедерације за економске послове (СЕКО) и града Ужица, при чему су 83 одсто средства која обезбеђује СЕКО обухвата енергетску ревитализацију четири објекта, односно 3 основне школе и једну предшколску установу (вртић “Полетарац”, ОШ “Нада Матић”, ОШ “Алекса Дејовић” – Крвавци и ОШ “Миодраг Миловановић Луне” – Каран).

Реализацијом овог пројекта биће остварена уштеда енергије од  1021,3 MWh/ годишње, али и финансијска уштеда од око 3,42 милиона динара. Очекује се смањење емисије CO2 гасова за 319,82 тоне годишње, односно за 84% . Свим мерама које буду реализоване у овим објектима боље услове за образовање имаће око 1329 ученика.

Када су у питању сами радови, обим и врста радова разликује се од објекта до објекта, али оно што је планирано је изградња котларница са котловима на пелет, постављање термоизолације кровова, зидова и тавана, замена постојеће столарије новом, реконструкција система грејања, обезбеђивање објеката у погледу против пожарних мера и санација зидова и подова ради обезбеђења конструкције.

Како је истакнуто током овог састанка, коме су присуствовали и директори школа у којима ће се радови изводити, рок за њихов завршетак је 35 недеља, односно крај јула 2022. године. Припремне активности су у току, а почетак радова планиран је до краја месеца.

ОШ “Алекса Дејовић” Крвавци биће у потпуности реконструисана

Током извођења радова процес наставе претрпеће одређене измене, а наредних дана биће познато како ће и у којим објектима ученици пратити наставу до окончања енергетске санације школа.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Ужицу живи 460 милонера

Oglasna Tabla

Тиодоровић: Наредних од седам до 10 дана, пратићемо бројеве, видећемо шта је најбоље; Једна ствар посебно брине

Oglasna Tabla

Изгорео шлепер код Бистрице

Oglasna Tabla

„Србијашуме“ повећале цене дрвних сортимената

Oglasna Tabla

Манастирска чорба од коприве: Препуна витамина, храни душу и тело – имунитет јача одмах

Oglasna Tabla

Концерт Жељка Васића

Oglasna Tabla

У граду на Ђетињи одржана радионица психосоцијалне заштите

Oglasna Tabla

Променљиво облачно с кишом и грмљавином, увече престанак падавина

Oglasna Tabla

Саопштење Грађанске читаонице „Либерграф“: „Захтевамо да Град Ужице подржи оснивање и рад социјалних предузећа!“

Oglasna Tabla