Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Усвојена нова Одлука о бесплатном и регресираном превозу на територији града Ужица

Одлука о бесплатном и регресираном превозу усвојена на последњој седници Скупштине града Ужица  предвиђа одређене измене у остваривању тог права самих корисника, односно усклађивање са растом пензија.

Како објашњава члан Градског већа за саобраћај Слободан Шиљковић, најбитније измена која се прописује новом одлуком у односу на досадашњу, састоји се у томе што право на бесплатан превоз за пензионере имају они пензионери чији износ пензије не прелази 30 хиљада динара, док је раније износ био 25 хиљада динара.

“Поред тога, право на регресиран превоз имају пензонери са пребивалиштем на територији града Ужица, старији од 65 година, са пензијом од 30.001,00 закључно са 35.000,00 динара, док је раније тај износ био 25.001 до 30.000 динара.Предвиђа се и период важења легитимације на годишњем нивоу у односу на досадашњи шестомесечни период важења,а износ учешћа пензионера за тај период је 3 000 динара”.

Шиљковић подсећа да Одлука о бесплатном и регресираном превозу, има за циљ побољшање животног стандарда старијих, оболелих суграђана, особа са инвалидитетом и социјално угрожених особа уз напомену да остали корисници бесплатног превоза остају исти.

“То су ученици основних школа, одређени добровољни даваоци крви, особе са инвалидитетом, лица оболела од тежих повреда,  док регресирани превоз имају ученици средњих и високих школа”.

Рок важења легитимација лица која су већ остварила право на бесплатан превоз је до 30. јуна ове године, након чега се издају нове са роком важења од годину дана. Лицима са регресираним легитимацијама рок од годину дана тече од дана када су добили легитимације, а потенцијални нови корисници који испуњавају наведене услове  за легитимације се могу обратити у Одељење за саобраћај, ЈП “Ужице развој”.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Мобилно постројење, решење за проблем депонијских вода

Представљање активности спроведених у циљу ревизије Плана квалитета ваздуха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас без струје у следећим улицама:

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град се укључио у акцију „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење за јавност ГрО ССП Ужице Путници на ужичкој железничкој станици у улози планинара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење – Ђетињу посетили марсовци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење за јавност и позив за протесни скуп „Ужице против насиља“

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођене четири бебе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пуњење корита Градске плаже након чишћења и завршетка радова

ОГЛАСНА ТАБЛА