ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Усвојен Завршни рачун буџета за 2021. годину

– Данас су одборници Скупштине општине Чајетина усвојили завршни рачун, са извештајем ревизије, за 2021. годину. Укупно остварени приходи и примања са пренетим средствима утврђени су у износу од 3.896.410.920,83 динара, што чини укупно остварење од 106,17% од укупно планираног буџета за 2021. годину. Укупно извршени расходи и издаци утврђени су у износу од 3.025.372.844,72 динара, односно 82,44 % у односу на планиране. Утврђен суфицит на крају буџетске 2021. године износи 871.038.076,11 динара. Највећа издвајања била су за изградњу и санацију путева и улица на територији општине Чајетина, преко 400 милиона динара, затим за изградњу система за водоснабдевање Сушичка врела и за реконструкција магистралног цевовода око 350 милиона динара, док је за пољопривреду било издвојено преко 160 милиона динара – изјавио је Арсен Ђурић, председник СО Чајетина, након одржане 22. скупштинске седнице.

Оно што Чајетину разликује од свих других општина Србије, нагласио је након седнице Ђурић,  јесте то да су издвајања за плате запослених у јавном сектору негде око шест одсто укупног буџета, и то је сасвим сигурно најмањи проценат у читавој Србији. Усвојили смо и неколико извештаја јавних предузећа и установа са територије општине Чајетина, као и извештај о раду регионалне депоније Дубоко, а донете су и одлуке о изменама школских одбора за основне и средњу школу у Чајетини.

Утврђен је и списак добитника награда и општинских признања за свечану седницу поводом 30. јуна, Дана општине Чајетина, закључио је Ђурић.

 

Општина Чајетина

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА