OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Усвојен Завршни рачун буџета за 2021. годину

– Данас су одборници Скупштине општине Чајетина усвојили завршни рачун, са извештајем ревизије, за 2021. годину. Укупно остварени приходи и примања са пренетим средствима утврђени су у износу од 3.896.410.920,83 динара, што чини укупно остварење од 106,17% од укупно планираног буџета за 2021. годину. Укупно извршени расходи и издаци утврђени су у износу од 3.025.372.844,72 динара, односно 82,44 % у односу на планиране. Утврђен суфицит на крају буџетске 2021. године износи 871.038.076,11 динара. Највећа издвајања била су за изградњу и санацију путева и улица на територији општине Чајетина, преко 400 милиона динара, затим за изградњу система за водоснабдевање Сушичка врела и за реконструкција магистралног цевовода око 350 милиона динара, док је за пољопривреду било издвојено преко 160 милиона динара – изјавио је Арсен Ђурић, председник СО Чајетина, након одржане 22. скупштинске седнице.

Оно што Чајетину разликује од свих других општина Србије, нагласио је након седнице Ђурић,  јесте то да су издвајања за плате запослених у јавном сектору негде око шест одсто укупног буџета, и то је сасвим сигурно најмањи проценат у читавој Србији. Усвојили смо и неколико извештаја јавних предузећа и установа са територије општине Чајетина, као и извештај о раду регионалне депоније Дубоко, а донете су и одлуке о изменама школских одбора за основне и средњу школу у Чајетини.

Утврђен је и списак добитника награда и општинских признања за свечану седницу поводом 30. јуна, Дана општине Чајетина, закључио је Ђурић.

 

Општина Чајетина

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Ужицу живи 460 милонера

Oglasna Tabla

Тиодоровић: Наредних од седам до 10 дана, пратићемо бројеве, видећемо шта је најбоље; Једна ствар посебно брине

Oglasna Tabla

Изгорео шлепер код Бистрице

Oglasna Tabla

„Србијашуме“ повећале цене дрвних сортимената

Oglasna Tabla

Манастирска чорба од коприве: Препуна витамина, храни душу и тело – имунитет јача одмах

Oglasna Tabla

Концерт Жељка Васића

Oglasna Tabla

У граду на Ђетињи одржана радионица психосоцијалне заштите

Oglasna Tabla

Променљиво облачно с кишом и грмљавином, увече престанак падавина

Oglasna Tabla

Саопштење Грађанске читаонице „Либерграф“: „Захтевамо да Град Ужице подржи оснивање и рад социјалних предузећа!“

Oglasna Tabla