OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Usvojen prvi rebalans budžeta u 2021. godini

Na danas održanoj 10. po redu sednici odbornici Skupštine grada Užica, usvojili su odluku o završnom računu budžeta grada Užica za 2020. godinu i prvi rebalans budžeta u 2021. godini.

“Završni račun za 2020. godinu pokazuje da smo uspešno odgovorili na sve izazove. I pored veoma teške godine ostvarili smo dobre prihode, i imali značajnu podršku i od Vlade Republike Srbije”, istakao je Miodrag Petković član Gradskog veća.

Po njegovim rečima Grad je uspeo da finansira sve ono što se inače izdvaja iz budžeta, ali i da opredeli dodatni novac za zdravstveni sistem i socijalnu politiku.

“Imali smo i značajan nivo investicija u infrastrukturu, čak i veći iznos nego prethodnih godina. Završili smo godinu sa suficitom i napravili dobre osnove da u ovoj godini nastavimo sa razvojnim projektima koji su važni za naš grad. Danas uvećavamo ovogodišnji budžet za 188 miliona dinara, ali će on suštinski biti uvećan za 207 miliona dinara, jer smo već deo novca dobili za neke projekte od Republike. Upravo iz takvog budžeta ćemo moći da finansiramo najvažnije stvari i prioritete. Kad kažemo prioriteti to je dalje ulaganje u zdravstveni sistem, naše učešće u rekonstrukciji Zdravstvenog centra i Bolnice, subvencije za smanjenje aerozagađenja u našem gradu. Više novca izdvajamo i za oblast socijalne politike, za ulaganja u oblast turizma i razvojne projekte koji se tiču rekonstrukcije Starog grada, završetka neolitskog naselja u Staparskoj banji. Takođe izdvajaju se sredstva za funkcionisanje osnovnih i srednjih škola, za nove investicije, dodatan novac za podršku predškolskoj ustanovi, širenje kapaciteta ustanove”.

Sa većim iznosima sredstava radiće se i na poslovima u oblasti infrastrukture i to na putnoj i vodovodnoj mreži, kišnoj kanalizaciji, javnoj rasveti. Petković podseća i da se Grad nije kreditno zaduživao i da su sve do sada realizovane aktivnosti i one koje su planirane ostvarene kroz realne prihode.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla

Следи повећање плата у јавном сектору, војсци чак 25 одсто, а пензионери ће бити посебно задовољни

Oglasna Tabla

Oсетно хладније са пљусковима и грмљавином

Oglasna Tabla

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla