5 C
Uzice
април 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Usvojen prvi ovogodišnji rebalans budžeta

Užice, 27. jun: Skupština grada Užica usvojila je prvi ovogodišnji rebalans budžeta. Posle završnog računa, prenesenih sredstava iz prošle godine i na osnovu izvršenja i ostvarenja gradskog budžeta u toku ove godine, budžet je uvećan za 107 miliona dinara, tako da on iznosi 2,87 umesto 2,76 milijardi dinara koliko je bilo planirano decembarskom odlukom o usvajanju.

Odlučeno je da se pristupi donošenju novog Statuta grada Užica,  u skladu sa izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, a usvojene su odluke o postavljanju statue „Velika Srbija“ na kružnoj raskrsnici ulica Nikole Pašića i Omladinske, o izmenama Kadrovskog plana, o zaštiti opštinskih i nekategorisanih puteva, umanjenju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta koje je namenjeno za izgradnju pravoslavnog hrama Crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Krčagovu i to u iznosu od 99,99%.

Na ovoj sednici, imenovan je sastav Izborne komisije grada Užica, formiran Savet za populacionu politiku i izvršene izmene u sastavima članova Komisije za rešavanje po pritužbama zbog povrede prava nezakonitim ili nepravilnim postupanjem komunalnog policajca i  Školskom odboru Prve osnovne škole Kralja Petra II.

Pred užičkim odbornicima bila je i informacija o stanju i aktivnostima koje se odnose na status užičke Transfuziološke službe.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

TŠ „Radoje Ljubičić“ je objavila Likovni konkurs „Moja modna čarolija za drugarsko veče“

Oglasna Tabla

Odbornici Sns Užice: „Štitićemo institucije od nasilja koje propagira tzv. Savez za Srbiju“

Oglasna Tabla

Javni konkurs za dodelu sredstava iz budžeta opštine Čajetina

Oglasna Tabla