ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Усвојен први овогодишњи ребаланс буџета

Одборници Скупштине града Ужица усвојили су ребаланс буџета, први у овој години. Уместо 4,58 милијарди колико је првобитно планирано буџет за 2023. годину износиће 4,98 милијарди динара.

 

Према речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, буџет је планиран према реалним показатељима и реалним кретањима, па се и данас додатно увећава на основу онога што је извесно, а то су пре свега средства опредељена од стране министарстава за реализацију важних пројеката.

“Настављамо са улагањима у заштиту животне средине и енергетску ефикасност. Бринемо о здрављу грађана, а поред пројеката које смо урадили у претходном периоду настављамо даље. Између осталог, у току су радови на реконструкцији АТД-а. Трудимо се да водимо рачуна о нашим најугроженијим суграђанима спроводећи адекватне мере из области социјалне политике, а тако ће бити и у будућности. Поносна сам на чињеницу да се највећи део буџетских издвајања и пројеката које спроводимо односи на децу, образовање и младе. Ту, пре свега, мислим на финансирање рада предшколске установе, финансирање школа, инвестиције у вртиће, у школске објекте. Настављамо са проширивањем капацитета вртића. Градимо нови вртић на Царини, градимо вртић у Карану, припремају се капацитети у Кремнима, ускоро и у Злакуси. Настављамо са великим инвестиционим циклусом обнове, санације и реконструкције школа. Следи реконструкција „Прве основне школе краља Петра II”, наставља се реконструкција ОШ “Душан Јерковић”. Један од важних пројеката који следи јесте и формирање регионалног тренинг центра у простору старе касарне, пројекта вредног близу 5 милона евра, за који смо, такође, добили подршку од стране државе. Реч је о пројекту у области дуалног образовања, са акцентом на школовање кадрова за потребе наше, али и привреде целог региона”.

Градоначелница је подсетила и на улагања у област културе где је од ресорног министарства стигло 120 милиона од укупно 300 милиона динара, за реализацију важног пројекта “Ужице престоница културе Србије 2024. године”, који поред унапређења процеса и нових садржаја омогућава и амбициозан план реконструкције постојећих и изградњу нових објеката у овој области. Такође према њеним речима значајно је увећан буџет за спорт, спортску инфраструктуру и манифестације,а припреме су отпочеле и за МОСИ чији је Ужице домаћин наредне године. Све је већи и буџет за пољопривреду и директне субвенције пољопривредним произвођачима.

“Нажалост, сведоци смо ситуације да су услед више силе наши пољопривредни произвођачи, посебно у Лужничкој долини, претрпели велику штету, како на инфраструктури, тако и на усевима и засадима. Морамо показати солидарност и адекватно реаговати. Као град смо већ интервенисали по питању једног дела инфраструктуре, а у наредном периоду нас очекује пуно посла када је реч о санацији и реконструкцији путева, мостова и речних корита. Предложеним ребалансом делимично одговарамо на ове потребе. Предложеним ребалансом одвајамо и додатних 13 милиона динара за област туризма као и 150 милиона динара за улагања у путну инфраструктуру”.

Усвојен је и Предлог Oдлуке о завршном рачуну буџета града Ужица за 2022. годину.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Фестивал фантастике оправдао очекивања ужичких основаца и средњошколаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршено асфалтирање седам путних праваца у Качеру

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпуна трансформација Градског културног центра кроз пројекат Престоница културе Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење за медије: Одржан Трећи Конгрес Српске странке Заветници – Милица Ђурђевић Стаменковски поново изабрана за председницу

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србију стиже снажно погоршање времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Едукација деце од кључног значаја за њихово безбедно учешће у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стопића пећина – најпосећенији спелеолошки објекат у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција „Армагедон“, ухапшена већа група педофила

ОГЛАСНА ТАБЛА