OGLASNA TABLA
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Usvojen pravilnik za ugradnju solarnih panela na porodičnim kućama

Užice: 25. novembar: Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je pravilnik koji se odnosi na sufinasiranje energetske sanacije porodičnih kuća ugradnjom solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe. Cilj sprovođenja ove mere je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru kroz povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Užica. Pravilnikom su određeni radovi, oprema i izveštaji koji se sufinansiraju i bliži uslovi za raspodelu i korišćenje sredstava, zatim učesnici i način njihovog učešća, obezbeđivanje finansijskih sredstava, procenat sufinansiranja i način i uslovi prijave na konkurs i kriterijumi za selekciju građana, odnosno domaćinstava kod raspodele sredstava.

Prihvaćen je plan za ovu zimsku sezonu koji precizira aktivnosti i subjekte za postupanje u slučaju velikih snežnih padavina, određeni subjekti od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje i izmenjen je režim saobraćaja u ulicama Lipa i Momčila Tešića. Užičkom Crvenom krstu uplatiće se 300.000 dinara namenjenih za isplatu zarada za dva zaposlena i deset volontera koji su u septembru i oktobru bili angažovani na punktovima za vakcinaciju.

Članovi su dali svoju saglasnost i predložili Skupštini da imenuje Filipa Baralića, master likovnog umetnika, za direktora Gradskog kulturnog centra i prihvatili izveštaj o realizaciji ovogodišnjeg, VI Međunarodnog festivala prirode i kulturnog nasleđa “Žestival”.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Влада повукла Закон о експропријацији из Скупштине

Oglasna Tabla

У петак бесплатна подела садница белог јасена испред зграде општине Чајетина

Oglasna Tabla

Дрина је до сада носила шест кућица са стене, а седма траје дуже од десет година: Ово је тајна опстанка јединствене грађевине у Србији и свету, Кинези су у колонама чекали да дођу до ње

Oglasna Tabla

“Библиотека за све”

Oglasna Tabla

Шеклер о омикрону: Главни клинички знак је стравични замор – као да је ауто прешао преко вас

Oglasna Tabla

Поново се одлажу платни разреди

Oglasna Tabla

Данас честитке за празнике готово нико не шаље: Присетите се неких од најлепших честитки које смо некада слали

Oglasna Tabla

Некад Милица, данас Мија! Ово су најчешћа имена у Србији за 2021. годину

Oglasna Tabla

Концерт: Дејан Крсмановић квартет

Oglasna Tabla