Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Usvojen pravilnik o korišćenju budžetskih sredstava za lečenje maloletne dece

Užice – Gradsko veće je na svom prvom zasedanju u novoj godini, održanom danas, usvojilo Pravilnik o uslovima, kriterijumima i postupku korišćenja budžetskih sredstava za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Užica, navodi se na sajtu grada. Pravilnik je predvideo formiranje Komisije koja se sastoji od dva doktora medicine – specijalista pedijatrije, jednog predstavnika Centra za socijalni rad i dva predstavnika iz gradske uprave. Komisija će na osnovu medicinske dokumentacije i priloženih dokaza davati svoje mišljenje o ispunjenosti uslova za korišćenje budžetskih sredstava za lečenje maloletne dece.

Članovi Gradskog veća doneli su odluku da se dobrovoljnim davaocima krvi koji imaju prebivalište na teritoriji grada, omogući besplatno korišćenje javnog gradskog prevoza, uz uslov da su, kada je reč o muškarcima, dali krv više od 80 puta i, kada je reč o ženama, da su dale krv više od 20 puta.

Na sednici je doneta i odluka da se 2021. godine svim majkama, bez obzira na status zaposlenja i bez obzira na to koje joj je dete po redu, za rođenje deteta dodeli jednokratna novčana pomoć u iznosu od 5 000 dinara.

Uz već usvojene mere u okviru pronatalitetnog programa koje Grad Užice preduzima u cilju podsticanja rađanja dece na svojoj teritoriji i pomoći roditeljima: jednokratna novčana pomoć nezaposlenim porodiljama, jednokratna novčana pomoć za rođenje trećeg i svakog narednog deteta, dodela besplatnog sedišta za bebe, Užička porodična kartica(program subvencija – umanjenje cena prilikom plaćanja dobara i usluga za roditelje sa troje i više dece), gradska stipendija za talentovane učenike koji potiču iz porodica sa troje i više dece, ovo je još jedna dodatna mera sa istim ciljem.

Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ружић о мерама против насиља у школама: Биће повећан број педагога и психолога

ОГЛАСНА ТАБЛА

Биће крцато и весело: Златибор за Нову годину чека 50.000 гостију и пола естраде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уређен центар не значи да је Златибор изгубио душу: три краве безбрижно шетају Краљевим тргом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Када замирише кућа на: цимет ролнице, идеално за новогодишње празнике ( РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријава за вантелесну оплодњу са увезеним репродуктивним материјалом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пробни тест 24. марта – све промене у полагању које чекају осмаке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пијачари без фискалних каса до краја 2023. године

ОГЛАСНА ТАБЛА

За Међународни дан планина награде најбољима у ПСС: Најбоље друштво „Рујно“ Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

ТО Златибор на шестој Туристичкој конференцији „Западна Србија“

ОГЛАСНА ТАБЛА