ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Усвојен други ребаланс града Ужица и износи 4,52 милијарде динара

Одборници Скупштине града Ужица усвојили су на данас одржаној 20. седници извештај о извршењу буџета града за првих шест месеци ове године. На овој седници усвојен је и други овогодишњи ребаланс, тако да буџет сада износи 4,52 милијарде динара.

Говорећи о извршењу буџета у првих шест месеци ове године члан Градског већа Миодраг Петковић истако је да се буџет добро пуни, али и да се са друге стране планираном динамиком одвијају пројекти дефинисани буџетом као и остала издавајања конципирана на почетку године.

“Када је реч о другом ребалансу буџета имали смо додатно увећање од 200 милиона динара, тако да наш буџет сада износи 4,52 милијарде динара, што је у односу на основни буџет увећање од 700 милиона динара. Када подвучемо црту можемо видети да су све области које се финансирају из буџета добиле увећање у току године, а данашњим ребалансом највише новца 140 милиона динара опредељено је за реконструкцију, поправке, санацију улица и путева”.

Обраћајући се одборницима градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић истакла је да је ово увећање буџета од 200 милиона динара пре свега резултат доброг остварења текућих прихода, тј. прихода по основу пореза на доходак грађана али и додатних средстава која смо добили од ресорних министарстава и донаторских програма ЕУ и Владе Швајцарске за реализацију пројеката у нашем граду.

“Данас додајемо и око 29 милиона динара за функционисање предшколске установе, основних и средњих школа, што практично значи да ћемо у овој години за ове намене издвојити преко 610 милиона динара. Овим ребалансом додајемо 6,8 милиона динара за питања социјалне и дечје заштите, тако да овај програм сада износи око 149 милиона динара. До краја године ћемо увећати издвајања за ученичке и студентске стипендије. Подржавамо рад свих наших установа културе и спорта, програме и пројекте. У области комуналних делатности и комуналне инфраструктуре додатно увећавамо буџет за 6 милиона динара, па сада имамо на располагању 551 милион динара, тј. 30 милиона више него што смо планирали основним буџетом. Овим ребалансом смо определили и 2,4 милиона динара, уз 7 милиона динара од стране државе за пројекат проширења и модернизације капацитета Коначишта”.

Говорећи о реализацији важних пројеката градоначелница је подсетила на тренутно најважније.

“Планираном динамиком одвијају се радови на изградњи новог вртића на Царини, адаптацији простора за први сеоски вртић у Карану и реконструкцији ужичког АТД-а. Почели су радови на уређењу шеталишта на Градској плажи и уређењу парка испред ГКЦ-а. Приводе се крају радови на енергетској санацији неколико ужичких школа и проширењу капацитета Предшколске установе Ужице. При крају су радови везани за канализацију у Турици, а ускоро улазимо и у реализацији изградње канализационе мреже на Белој Земљи. Приведен је крају пројекат реконструкције водовода у Севојну и у складу са плановима одвијају се послови везани за наткривање „Зелене пијаце”. Очекујемо да ћемо до краја грађевинске сезоне решити дугогодишњи проблем, који си тиче клизишта и његове санације, у улици Светозара Марковића”.

Ребалансом буџета кориговано је неколико позиција, а све са намером да се дефинисане активности и пројекти реализују у складу са планираном динамиком.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ево како можете помоћи трочланој породици из Косјерића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кобан пад са мотора – Дечак (14) из Пожеге после неколико дана подлегао повредама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене природног гаса за јавно снабдевање од 1. новембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена дизела и бензина остаје иста у наредних седам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА