ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Усвојен буџет Општине Чајетина за 2024. годину

Најзначајнија тачка о којој су одборници дискутовали је свакако била усвајање буџета за 2024. годину у износу од непуних четири милијарде динара (3.931.000.000,00), што са инвестицијама које спроводимо кроз пројекте компензација са инвеститорима води ка буџету од преко пет милијарди динара. Настављамо са већ започетим инфраструктурним улагањима, пре свега у путну инфраструктуру, како на Златибору, тако и у Чајетини и сеоским месним заједницама. И сада се интензивно ради, а следеће године настављамо изградњу магистралног водовода Сушичка врела, изградњу црпне станице и резервоара, као и изградњу водоводне и канализационе мреже на територији читаве општине, рекао је председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић након одржане 41. скупштинске седнице.

Наредне године ће бити настављени радови на изградњи вртића на Златибору, који ће бити завршен до краја наредне године, чиме ће се елиминисати листа чекања која сада постоји, додао је Ђурић, а радиће се и на изградњи јавне расвете, спортских терена и дечијих паркова, уз капиталне инвестиције које ће бити започете у наредној години. Ту, пре свега, мислим на изградњу фудбалских терена иза хотела Торник, као и на припремне радове и израду пројектне документације за изградњу гондоле од Златибора до Прибојске Бање, као и на изградњу голф терена за шта ће наредне године бити урађена пројектна документација, а ако временски услови дозволе, почеће и припремни радови.

Ђурић је нагласио да су усвојени планови рада свих општинских јавних предузећа и установа за 2024. годину, а продата су и два плаца на претходно расписаном јавном огласу,  усвојене су још четири одлуке о уређењу грађевинског земљишта средствима инвеститора на изградњи неких саобраћајница, као и на завршетку радова на управној згради гондоле.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)