Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Uštede od digitalizacije 5 miliona dinara

 

Papirni dokumenti i akti lagano odlaze u istoriju. Hrpe štampanih papira, koje se broje milionskim ciframa u užičkoj lokalnoj samoupravi zamenili su elektronski dokumenti. Od decembra 2017.godine kada je pokrenuta elektronska dostava materijala užičkim odbornicima, gradskim većnicima kao i ostalim činiocima lokalne samouprave, pa do januara 2020.godine izbegnuto je štampanje-kopiranje 1 902 624 (milion devetsto dve hiljade šest stotina dvadeset četiri) lista papira, što bi u najpovoljnijem slučaju (uzimajući u obzir količine) građane Užica koštalo oko 5 miliona dinara.

„Na sve to smo izbegli troškove dostave (gorivo, amortizacija, održavanje, prekovremeni rad), postigli veću otvorenost i dostupnost informacija građanima, ekološke benefite, ali i uspostavili jasne procedure koje definišu nadležnosti i odgovornosti. Nema dileme da je nabavka 85 tablet uređaja ( koštala oko 1,5 miliona dinara, s tim da će biti korišćeni i u narednom skupštinskom sazivu) jeste posao koji je doneo samo pozitivne efekte, ističe Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada Užica i inicijator uvođenja elektronske komunikacije u užičkoj lokalnoj upravi.

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od ponedeljka Zelena pijaca u Užicu zatvorena

Oglasna Tabla

Ljajić: Stvaramo uslove da 2020. krenemo sa 5G internetom

Oglasna Tabla

Nova 82 slučaja koronavirusa u Srbiji, ukupno 741

Oglasna Tabla

SJAJNE VESTI IZ KINE: Proglašen kraj epidemije korona virusa!

Oglasna Tabla

Od danas prodavnice vikendom rade do 14.30

Oglasna Tabla

Novovaroški privrednici besplatno šiju maske

Oglasna Tabla

Novi slučaj obolelog od korona virusa u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

„Vi što ste danas išli da se šetate, imate li grama mozga“: Dr Danica Grujičić očitala bukvicu svima onima koji su iskoristili lep dan

Oglasna Tabla

Rusi napravili preparat za lečenje korone: Naučnici razvili preparat koji blokira upale, na bazi ovog leka

Oglasna Tabla