ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

УСПРС: Скраћења часова и окупљања у више од 15 градова

Чланови Уније синдиката просветних радника Србије скраћењем часова и окупљањима у више од 15 градова данас изражавају протест због лошег материјалног и друштвеног стања свих запослених у просвети, саопштио је тај синдикат.
У саопштењу је наведено да васпитачи, учитељи, наставници, професори, стручни сарадници, теткице, домари, административни радници, секретари школа… „поручују да се о стубу друштва-образовању деце, води дезоријентисана и декларативна политика“.

Наведено је и да ће се о положају запослених говорити на трговима, испред школских управа, у библиотекама… у Ужицу, Врању, Панчеву, Крагујевцу, Бачкој Паланци, Новом Саду, Ивањици, Чачку, Сомбору, Краљеву, Нишу, Бору, Горњем Милановцу, Зрењанину, Крушевцу Сремској Митровици и другим местима.

„Чекајући новог министра, у слабој нади да ће следећа Влада Србије разумети шта тражимо, јавност обавештавамо да водимо борбу за свако дете“, саопштила је УСПРС.

Истичући да „Србију виде као земљу знања“ и да су „поносни што могу да дају допринос њеном расту и развоју“, али да је за то неопходно веће издвајање за просвету у наредном буџету и више поверења у просветне раднике.

 

Просветари у Нишу штрајкују у 43 школе

Просветни радници у Нишу, чланови Уније синдиката просветних радника започели су школску годину једнодневним штрајком због чега држе часове скраћене на 30 минута, изјавио је председник Уније синдиката просветних радника Ниша Владан Ћирић.

Ћирић је за агенцију Бета рекао да Унија синдиката има своје чланове у 43 школе на подручју града Ниша и сви су у штрајку.

„Штрајком желимо да скренемо пажњу јавности на наше захтеве. Тражимо повећање зарада за 20 одсто, исплату 50.000 динара на име Свтосавских награда, смањење броја ученика у разредима на 24 и веће учешће синдиката у доношењу прописа у области образовања и васпитања деце“, истакао је Ћирић.

Он је подсетио да су приликом измена Закона о основама система образовања и васпитања синдикати били изопштени, па је тако донета измена која омогућује комбиновање одељења од петог до осмог разреда.

На подручју Ниша, додао је, за сада нема комбиновања одељења, али не значи да их неће бити у наредним годинама, пошто је промењен закон.

Нови Магазин

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за суботу – 23. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ево како можете помоћи трочланој породици из Косјерића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кобан пад са мотора – Дечак (14) из Пожеге после неколико дана подлегао повредама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене природног гаса за јавно снабдевање од 1. новембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена дизела и бензина остаје иста у наредних седам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА