Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

УСПРС: Скраћења часова и окупљања у више од 15 градова

Чланови Уније синдиката просветних радника Србије скраћењем часова и окупљањима у више од 15 градова данас изражавају протест због лошег материјалног и друштвеног стања свих запослених у просвети, саопштио је тај синдикат.
У саопштењу је наведено да васпитачи, учитељи, наставници, професори, стручни сарадници, теткице, домари, административни радници, секретари школа… „поручују да се о стубу друштва-образовању деце, води дезоријентисана и декларативна политика“.

Наведено је и да ће се о положају запослених говорити на трговима, испред школских управа, у библиотекама… у Ужицу, Врању, Панчеву, Крагујевцу, Бачкој Паланци, Новом Саду, Ивањици, Чачку, Сомбору, Краљеву, Нишу, Бору, Горњем Милановцу, Зрењанину, Крушевцу Сремској Митровици и другим местима.

„Чекајући новог министра, у слабој нади да ће следећа Влада Србије разумети шта тражимо, јавност обавештавамо да водимо борбу за свако дете“, саопштила је УСПРС.

Истичући да „Србију виде као земљу знања“ и да су „поносни што могу да дају допринос њеном расту и развоју“, али да је за то неопходно веће издвајање за просвету у наредном буџету и више поверења у просветне раднике.

 

Просветари у Нишу штрајкују у 43 школе

Просветни радници у Нишу, чланови Уније синдиката просветних радника започели су школску годину једнодневним штрајком због чега држе часове скраћене на 30 минута, изјавио је председник Уније синдиката просветних радника Ниша Владан Ћирић.

Ћирић је за агенцију Бета рекао да Унија синдиката има своје чланове у 43 школе на подручју града Ниша и сви су у штрајку.

„Штрајком желимо да скренемо пажњу јавности на наше захтеве. Тражимо повећање зарада за 20 одсто, исплату 50.000 динара на име Свтосавских награда, смањење броја ученика у разредима на 24 и веће учешће синдиката у доношењу прописа у области образовања и васпитања деце“, истакао је Ћирић.

Он је подсетио да су приликом измена Закона о основама система образовања и васпитања синдикати били изопштени, па је тако донета измена која омогућује комбиновање одељења од петог до осмог разреда.

На подручју Ниша, додао је, за сада нема комбиновања одељења, али не значи да их неће бити у наредним годинама, пошто је промењен закон.

Нови Магазин

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Кад унуци засуку рукаве и прабаби исцепају дрва за зиму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечне зараде жена у домаћем ИТ сектору 1.300 евра, мушкараца 1.700

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено седам беба

ОГЛАСНА ТАБЛА