ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

УСПРС: Министарство не одустаје од затварања малих школаУнија синдиката просветних радника Србије саопштила је данас да Министарство просвете, науке и технолошког развоја није одустало од затварања малих школа.

“Измене и допуне Закона о основном образовању и васпитању, члан 31, став 7 прописују да образовно – васпитни рад од петог до осмог разреда може бити организован и у комбинованом одељењу. Синдикати о овој измени нису била чак ни обавештени (а камо ли консултовани) и тек по доласку Закона у скупштинску процедуру, имали смо шта и да видимо.” – стоји у саопштењу УСПРС које потписује председница Јасна Јанковић.

Како каже, сада се отишло и корак даље. У Стручном упутству о формирању одељења и начину финансирања у основним и средњим школама за школску 2022/23. годину, прописује се да се образовно – васпитни рад од првог до четвртог разреда, као и од петог до осмог разреда, може организовати и у комбинованом одељењу.

“Комбиновано одељење састављено је од ученика два разреда и може да има до 15 ученика, а одељење од три или четири разреда, до 10 ученика. Упркос јасном противљењу струке, дописима у којима смо тражили да нам објасне како мисле да изведу овакво спајање, противно свим методичким и логичким правилима, процес је настављен. Министарство просвете чека први септембар да каже како више нема времена да се било шта исправи.” – објашњава Јанковић.

“Остао нам је само сирови отпор нељудском систему, кога осим уштеда не занима ама баш ништа друго!” – закључак је саопштења.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гориво поскупљује још шест динара, бићемо апсолутни рекордери

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани више подизали кеш и стамбене кредите, мање потрошачке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пола запослених у Србији прима мање од 64.734 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА