Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Uspostavljanje efikasnog sistema upravljačke odgovornosti

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima i predstavnicima „Tehničke škole” Užice, učestvovala je na dvodnevnoj radionici „Uspostavljanje efikasnog sistema upravljačke odgovornosti na lokalnom nivou”, u okviru projekta „Reforma lokalnih finansija 2 (RELOF 2)”.
Teme radionice bile su vezane za unapređenje koncepta dobre uprave, upravljačke odgovornosti, transparentnosti rada, kao i uspostavljanje sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK-a) u školama.


Naša “Tehnička škola” izabrana je za „pilotiranje” uspostavljanja sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK-a), nakon čega će se model primeniti na sve škole u Republiici Srbiji. „Pilotiranje” se radi u saradnji sa Centralnom jedinicom za harmonizaciju (Ministarstvo finansija), Nacionalnom akademijom za javnu upravu i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja”.


Grad Užice, još jednom, pokazuje da je u potpunosti posvećen primeni koncepta upravljačke odgovornosti i jačanju nadzora nad drugim budžetskim korisnicma.

Projekat RELOF 2 traje do 2023. godine i sprovodi se uz podršku Vlade Švajcarske, preko Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove (SECO).

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба “Ужички Минотаур” у Галерији Рефлектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт за Дан града: Џенан Лончаревић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење малинара Србије: Откупљивачи делују монополски, смањују откупну аконтну цену малина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија ће скупо плаћати нафту због хрватске блокаде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оливера Јевтић најбоља на Ади Циганлији у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за четвртак – 6. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милица из Пожеге има само 19 година и успешно се бави дресуром паса, од малих ногу и најопаснијим керовима прилазила је без страха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад ученици засуку рукаве и среде цело школско двориште (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА