Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Uspešno počeo 5. Hills Up festival (VIDEO)

Peto izdanje muzičkog festivala Hils Ap počelo je u četvrtak uveče tradicionalno na Tić polju nastpima Riblje čorbe, I pleja, Nikole Vranjkovića i Hadži prodanih duša, između ostalih.

Najviše publike prvog dana bilo je na koncertu Riblje Čorbe. Rokenrol veterani i ranije su nastupali na Zlatiboru u raznim prilikama, a veliki i prepoznatljivi hitovi iz 40 godina postojanja orili su se Tić poljem. Drugačiju atmosferu doneo je Nikola Vranjković, nekadašnji član Blok Auta, pokazavši da Hils ap zadovoljava različite ukuse.

Bend Hadži prodane duše iz Užica prvi put je nastupao na glavnoj bini, a ranijih godina su iz gledališta pratili festival. U skoro domaćinskoj atmosferi, uprkos određenim tehničkim problemima, prikazali su publici dobru energiju sviravši stvari sa albuma koji su dobili za pobedu na zaječarskoj gitarijadi.

„Bitno je da smo ostvarili kontakt sa ljudima i jako smo zadovoljni kako festival funkcioniše, kakva je organizacija i definitivno ćemo doći opet. Zadovoljni smo kakva je bila energija, publika je došla iz raznih krajeva, i sa Zlatibora i iz Užica i tu nas ljudi, mogu slobodno da kažem, i znaju,“
kaže Vojislav Lazić iz benda Hadži prodane duše. Gitarski zvuk u različitim stilovima bio je dominantan prvog dana na glavnoj bini, pa je posle Užičana svirao bend I plej koji će ove godine obeležiti 20 godina postojanja.

„Prvi put smo na Hils apu, i osim što je prelepo ne znam šta drugo da kažem. Publika je super, i super je što ima dve bine, to mi je baš onako zanimljivo, pogotovo što čujemo i ovu drugu dok smo svirali. Baš simpatična publika i predivan ambijent. Uživali smo ceo dan, rano smo imali tonsku probu, i sve ovo, i hotel i ceo ambijent, sve je bilo mnogo prijatno,“
ističe Maja Cvetković iz benda I plej, koji su zatvorili program prve večeri na „mejn stejdžu“. Iz bije u šumi, provod je potrajao do zore a nastupali su di džejevi Kalavera Manja, Aleksandra Duende, Tebra, Rudaman i Teo Trank.

Drugog dana festivala Hils ap nastupaju Partibrejkersi, Brkovi, Mortal kombat, a organizatori su spremili pogodnosti za zlatiborske atrakcije za sve goste festivala.

Izvor:zlatiborpress.rs/M. J.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ere počele sa selektovanjem otpada (VIDEO)

Oglasna Tabla

Oglasio se SZO povodom glasina da beli luk pomaže protiv koronavirusa

Oglasna Tabla

Sportski klubovi se privikavaju na novi način finansiranja

Oglasna Tabla

Požari u Priboju

Oglasna Tabla

Obuka zaposlenih u javnom sektoru za procenu vrednosti javne imovine

Oglasna Tabla

Aleksandar (10) nema ni struju, ni vodu, uči pod svećom, kupa se u zarđalom loncu, a na sve to još i kaže „nemam pravo da se žalim“

Oglasna Tabla

Užice konsolidovalo svoj budžet: Vreme je za preobražaj užičkog centra i Starog grada

Oglasna Tabla

Beogradski fond za političku izuzetnost i Užice u projektu za razvoj grada

Oglasna Tabla

Danas vedro, sunčano i prijatno vreme, do 16 stepeni

Oglasna Tabla